Hopp til hovedinnholdet

Kjæresten på 16 er blitt gravid

Gutt 13 år
 

Spørsmål

jeg er 13 år gammel gutt, jeg har en kjæreste på 16 og hun er blitt gravid. hva skal jeg gjøre?!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så fint at du tar kontakt med ung.no det kan være godt å ha noen å dele tanker, følelser og bekymringer med når man er i en situasjon hvor kjæresten er blitt gravid.

Er det slik at hun vet hva hun ønsker å gjøre med graviditeten? Vet du om hun skal fortsette graviditeten eller om hun skal ta en abort? Både hun og du kan gjerne ta kontakt med oss i Amathea dersom hun/dere trenger noen å snakke med om hun er usikker på om hun vil fortsette eller avslutte svangerskapet (ta abort).

Jeg vil oppfordre deg til å ta kontakt med noen å snakke med, f.eks helsesøster, Amathea eller foreldrene dine for jeg kan tenke meg at det er mange ting du tenker på, uansett hva kjæresten din gjør med graviditeten.

Jeg legger ved noen artikler hvor du kan lese mer om graviditet og hvordan å forholde seg til at kjæresten er blitt gravid.

Vennlig hilsen

Amathea, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Gravid og usikker? -Få gratis veiledning hos Amathea

Dame og mann holder hender (bildet er fra www.colorbox.com).

Det kan være vanskelig å vite hva du skal gjøre om du oppdager at du er gravid. Da kan det være godt å ha noen å snakke med. Amathea gir tilbud til alle som trenger det i hele landet på telefon, chat eller mail.

Les mer

Kjæresten er gravid

Gutt tenker (colourbox.com)

Graviditeten var ikke planlagt. Hva gjør du? Hvordan kan du støtte opp om henne og hvilke rettigheter har dere? Les helsesykepleiers svar.

Les mer

Gravid? Kontakt helsestasjon for ungdom!

Usikker jente (colourbox.com)

PÅ helsestasjon for ungdom kan du ta graviditetstest gratis. De hjelper deg deg med råd og veiledning om graviditet eller abort, og gir også råd om prevensjon. All hjelp er gratis.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet