Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg være gravid?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er ei jente på 16 år og har et aktivt sexliv med min partner. Jeg går på p-piller og tar dem hver dag. Jeg tar dem ikke til eksakt samme klokkeslett hver dag, men tar dem med en gang jeg våkner. Jeg har enda ikke fått mensen denne måneden, og er kjempenervøs for at jeg skal være gravid. Jeg får ALDRI mensen når jeg går på sukkerpillene, og jeg har ALDRI hatt mensen i "sukkerpille-perioden". Som oftest får jeg mensen enten i andre eller tredje uke på brettet. (Bruker Almina 28). Puppene mine er ømme, men det bruker å være perioder der de er ømme og ikke ømme i det hele tatt. Burde jeg bekymre meg? eller burde jeg vente å se om mensen kommer denne måneden før jeg bryter ut i full panikk? Hilsen forholdsvis rolig, men nervøs jente på 16!

Besvart 24.11.2018 12:34
 

Svar
Hei

Jeg tenker i utgangspunktet at du ikke trenger å få panikk. Du forteller at du tar p-pillene dine hver dag, og selv om det ikke er nøyaktig til samme klokkeslett, kan du likevel stole på dem. Så  siden du ikke har glemt noen p-piller er muligheten for at du kan være gravid særdeles liten.

Men kanskje du skal ta en prat med helsesøster/lege som skrev ut p-piller til deg. Det kan være at du kan ha nytte av å f.eks bytte p-pille merke slik at mensen din blir mer forutsigbar og du da slipper å bekymre deg for en graviditet. Ønsker deg en fortsatt god helg.

Vennlig hilsen jordmor, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vanlige bivirkninger av p-piller og annen hormonell prevensjon

Trøtt jente i senga (colourbox.com)

Alle medikamenter som du tar har en virkning, men også potensielle bivirkninger. Så også de ulike hormonelle prevensjonsmetodene som finnes. Her finner du en oversikt over hvilke bivirkninger de ulike midlene KAN gi.

Les mer

Langtidsprevensjon, sikreste beskyttelse mot graviditet

Spiral (shutterstock.com)

P-stav, hormonspiral og kobberspiral gir best beskyttelse mot graviditet, siden de alltid er der og ikke er noe du kan glemme å bruke. Og de kan brukes av de aller fleste. Får du satt dem inn når du er mellom 16 og 22 år har du en gratis, eller svært billig, prevensjon i inntil 5 år.

Les mer

Kan jeg ha blitt gravid?

Jente på tog tenker (colourbox.com)

Sikker prevensjon er ikke alltid tilgjengelig når du trenger det. Dere tok en sjanse eller kondomet sprakk. Så kommer redselen for å være gravid.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet