Hopp til hovedinnholdet

Jeg er kjempetrøtt og har vondt i magen hele tiden

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har ofte vært trøtt og elsker å sove. Uansett hvor lenge jeg sover så føler jeg meg aldri helt uthvilt. Men nå de siste ukene så har det blitt værre. Jeg føler meg helt forjævlig rett og slett. Jeg føler for og gråte og skjenner meg trist. Og magen min har vært veldig treg de siste månedene. Men de siste to ukene har dem og vært kjempe ille. Og det Er ikke mensensmerter. Nå gjør det vondt i magen hele tiden i strekk og jeg Er kjempe trøtt og det eneste jeg vil er å sove. Men når jeg våkner er jeg likevell trøtt. Og jeg er også veldig bekymret for magen min, jeg skjønner ikke hva som er galt. Jeg for ikke til å bli ordentlig glad eller smile nå heller for jeg skjenner en svak «smerte» i magen konstant. Håper du kan fortelle meg hva som skjer for jeg er redd. Takk!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Tusen takk for at du skriver til oss, jente 16 år!

Jeg forstår godt at det er slitsomt å være trøtt hele tiden. Det er også energitappende å ha smerter i kroppen.

Jeg kan dessverre ikke si noe om hva dette er eller hvorfor du har det slik. Men jeg synes det er veldig viktig at du snakker med noen om det.

Mange ungdommer kan føle seg trøtte og slitne i perioder. Det kan ha noe med utviklingen av kroppen og hjernen å gjøre. Det kan også være at man mangler vitaminer og mineraler i kroppen, som jern og D-vitamin. Da kan man bli slapp og trøtt.

De magesmertene du har er det også viktig å prøve og finne årsaken til. Noen ganger kan magesmerter ha fysiske årsaker som allergi, intoleranser eller obstipasjon. Men det kan også være psykiske årsaker som stress, mistrivsel eller vonde tanker og følelser.

Jeg synes du skal bestille en time hos fastlegen din slik at han/hun kan undersøke deg. Du kan bestille time selv eller få foreldrene dine til å gjøre det. Det kan også være nyttig for deg å snakke med helsesøster om dette. Dersom det er noe som gjør at du ikke har det bra så er det fint å dele det med en voksen.

Jeg håper dette var til hjelp for deg!

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse