Hopp til hovedinnholdet

Kan hun ha blitt gravid?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg hadde sex for første gang for to dager siden. Alt gikk fint og det var med en jeg stoler på og han er på samme alder. jeg følte meg klar osv, men før han tok på kondom var tuppen av penisen hans inni min vagina, men han utløste ikke eller noe, han var bare såvidt inni meg. Og så etterpå tok han på kondom og han kom inne i meg, men med kondom på. Er det da en sjanse for at jeg kan bli gravid? Bør jeg skjekke meg eller bør jeg stresse ned? Hilsen en litt stresset jente.

Besvart 29.11.2018 13:38
 

Svar
Hei

Så fint at du kontakter ung.no og så bra at dere brukte kondom.

Hvis dere hadde kondom på under hele samleiet og kondomet var helt etterpå, kan du ikke bli gravid. Hvis dere hadde samleie uten kondom kan du bli gravid. Da må du ta nødprevensjon/angrepille for å være sikker på å ikke bli gravid.  Angrepille må tas så raskt som mulig og senest innen 3 eller fem døgn, avhengig av type.

Det kan være sædceller i den væsken som gjør penis våt når gutten er kåt, så dere er ikke trygge selv om gutten trakk seg ut før utløsning. Det finnes ingen helt sikre perioder. Du kan ta en graviditetstest når det har gått tre uker etter samleiet.

Graviditets test kan du få gratis hos helsesøster på skolen, på helsestasjon for ungdom og hos Amathea. Når du er hos helsesøster kan du jo samtidig snakke med henne om prevensjon dersom det er aktuelt for deg å starte med dette. 

Håper dette var svar på det du lurer på, jeg legger også ved noen artikler du kan lese


Vennlig hilsen 

Amathea- Gravid og usikker?

Noen å snakke med

i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Graviditetstest

Graviditetstest (colourbox.com)

Er du skikkelig redd for å ha blitt gravid eller bare litt urolig fordi du syns brystene er litt ømme, eller for at mensen er litt sen?

Da kan du ta en graviditetstest. Den må tas riktig for at den skal være til å stole på.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Langtidsprevensjon, sikreste beskyttelse mot graviditet

Spiral (shutterstock.com)

P-stav, hormonspiral og kobberspiral gir best beskyttelse mot graviditet, siden de alltid er der og ikke er noe du kan glemme å bruke. Og de kan brukes av de aller fleste. Får du satt dem inn når du er mellom 16 og 22 år har du en gratis, eller svært billig, prevensjon i inntil 5 år.

Les mer

Bruk kondom for å beskytte deg mot kjønnssykdommer

Kondomer (foto: ung.no)

Kondom er den eneste prevensjonen som beskytter mot seksuelt overførbare infeksjoner. Selv om det brukes hormonell prevensjon, er det viktig med kondom i tillegg for beskyttelse mot infeksjoner.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet