Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg være gravid når jeg fikk mensen etterpå ubeskyttet sex?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! Er en jente på 18 år og hadde ubeskyttet sex men fikk mensen dagen etter. Mensen var normal og hadde den i ca. 6 daga. Nå skulle jeg ha hatt mensen igjen, men den er forsinket.. ca. 5-6 dagar og det har jeg aldri opplevd før. Er det da sjans for at jeg kan vere gravid? Selv om jeg fikk mensen dagen etter ubeskyttet sex?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så fint at du skriver til ung.no. 

Normalt sett så kunne vi si at du mest sannsynlig ikke er gravid. Når man får en menstruasjon så har man hatt eggløsning, gjerne et par uker i forveien. Når da ikke dette egget fester seg i livmoren, så får man en blødning. 

Men, så er det jo slik at det finnes alltid unntak fra regelen. Det har skjedd at man har gått igjennom en hel graviditet med menstruasjon. Vil derfor anbefale deg til å ta en graviditetstest 3-4 uker etter dette samleiet. Først da vil du få et sikkert svar.

Gratis tester får du hos Amathea, helsesøster på skolen eller helsestasjon for ungdom. Her kan du også snakke om hormonell prevensjon hvis det er aktuelt for deg. På de to siste plassene kan du også teste deg for klamydia. 

Håper svaret var til hjelp for deg. 

Vennlig hilsen 

Amathea- Gravid og usikker?

Noen å snakke med

i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mensen - sånn er det

Bind (colourbox.com)

Har du spørsmål om mensen? Lurer du på hva mensen egentlig er, hvor mye blod som kommer eller hva det betyr at den er uregelmessig, eller kanskje lurer du på noe om farge eller lukt eller hva menstruasjonssyklus betyr?

Les mer

Kan jeg ha blitt gravid?

Jente på tog tenker (colourbox.com)

Sikker prevensjon er ikke alltid tilgjengelig når du trenger det. Dere tok en sjanse eller kondomet sprakk. Så kommer redselen for å være gravid.

Les mer

Graviditetstest

Graviditetstest (colourbox.com)

Er du skikkelig redd for å ha blitt gravid eller bare litt urolig fordi du syns brystene er litt ømme, eller for at mensen er litt sen?

Da kan du ta en graviditetstest. Den må tas riktig for at den skal være til å stole på.

Les mer

Klamydia - fakta

Klamydia

Klamydia er den vanligste seksuelt overførbare infeksjonen, og de fleste som er smittet, merker det ikke. Alle bør teste seg når de bytter partner, så de ikke risikerer å gå med smitten lenge og smitte andre igjen.

Les mer

Prevensjonsmetoder - en oversikt

Par i senga (colourbox.com)

Det finnes flere ulike prevensjonsmetoder og det kan være vanskelig å velge blant dem. I denne oversikten finner du informasjon de aktuelle metodene som finnes i dag.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex