Hopp til hovedinnholdet

Er kreatin farlig?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei er kreatin farlig?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Takk for ditt spørsmål til ung.no!

Kreatin kan hjelpe til med å øke muskelveksten hos enkelte. Det fungerer ikke hos alle, og det vil være avhengig av hvordan du trener. Rundt 30 % av de som bruker kreatin har ingen effekt av kreatin. Da er det bortkastede penger. Kreatin får vi i oss i store mengder gjennom kostholdet, og de aller fleste får mer enn nok gjennom maten.

Kreatin kjøpt av en trygg forhandler i Norge er ikke farlig, så lenge man holder seg til anbefalte doseringer. Hvis man kjøper det fra utlandet, kan det være fare for at det er forurenset med stoffer som er farlige, du må derfor være bevisst hva du kjøper.

Kreatin binder vann i kroppen, og man kan derfor ganske raskt se større (tykkere) ut nettopp på grunn av dette, ikke på grunn av muskelvekst. 

Det viktigste for å få effekt av treningen, er den faktiske treningen man tilbakelegger på treningsstudioet, uavhengig av hvilke tilskudd man bruker.

Proteinpulver kan være usunt

Vennlig hilsen

klinisk ernæringsfysiolog, for ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette bør du spise før og etter trening

Lønner det seg å spise før du trener, og hva skal du i så fall spise? Hvor viktig er det egentlig med drikke under treningen? Få gode tips til hva du bør spise og drikke før, under og etter trening her!

Les mer

Myter og fakta om kosttilskudd

Bilde av et eple og tabletter. (www.colourbox.com)

Ikke alle trenger kosttilskudd for å holde seg friske. Her får du myter og fakta om vårt behov for å få i oss vitaminer og mineraler i tablettform.

Les mer

Når kommer resultatene av treningen?

Jente tøyer ut etter trening (colourbox.com)

Mange lurer på hvor raskt man kan se resultater og oppleve effekt av trening. Det er ikke noe fasitsvar på dette og det avhenger blant annet av gener, hva man trener og kosthold.

Les mer

Hvor mye trening er nok - og for mye?

Mann som løper(colourbox.com)

Hvor mye trening som er akkurat passe finnes det ikke noen fasit på. Men i denne artikkelen får du tips til hvordan du kan finne ut hva som er passe mengde for deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Trening og mat
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om trening og mat