Hopp til hovedinnholdet

Gravid etter medisinsk abort?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Tok medisinsk abort for to uker siden, og lurer på om det er mulig for å bli gravid igjen så fort. Har ikke planer om å bli gravid enda, men har opplevd noen «symptomer» som jeg hadde da jeg var gravid. Så ønskerbare da en avbekreftelse/bekreftelse på om det er mulig eller ikke mulig å bli gravid igjen så fort. Blødninger har blitt meget mye mindre, nært null blødninger. Håper på greie svar. :)

Besvart 01.12.2018 16:21
 

Svar
Hei!

Graviditet ukene etter en medisinsk abort er fult mulig. Det er individuelt hvor lang tid kroppen bruker etter en abort før man er fruktbar igjen. Noen får raskt eggløsningen tilbake, mens for andre kan det ta litt lengre tid. Man anbefaler uansett å starte med prevensjon straks etter en medisinsk abort.

To uker etter aborten kan du ha fått eggløsning og dermed ny mulighet for å bli gravid. Symptomer på graviditet kommer dog ikke før flere uker etter graviditetstart! 

Dert er uansett anbefalt å ta gravitest ca 4 uker etter en abort for å forsikre seg at aborten var vellykket. Da vil graviditetsshormonene være ute av kroppen og man skal kunne stole på svaret. Noen få prosent opplever at man ikke aborterer som forventet av medisinene man får under en medisinsk abort. En gravitest vil kunne avklare  din bekymring. Du skal kunne stole på svaret av en gravitest fra ca. 3 uker etter evt. graviditetsstart

Om du ikke har startet med prevensjon etter aborten bør du vurdere det snarest. Har dere vært seksuelt aktive nå etter aborten er som sagt graviditet mulig. 

Hilsen jordmor, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kan jeg ha blitt gravid?

Jente på tog tenker (colourbox.com)

Sikker prevensjon er ikke alltid tilgjengelig når du trenger det. Dere tok en sjanse eller kondomet sprakk. Så kommer redselen for å være gravid.

Les mer

Langtidsprevensjon, sikreste beskyttelse mot graviditet

Spiral (shutterstock.com)

P-stav, hormonspiral og kobberspiral gir best beskyttelse mot graviditet, siden de alltid er der og ikke er noe du kan glemme å bruke. Og de kan brukes av de aller fleste. Får du satt dem inn når du er mellom 16 og 22 år har du en gratis, eller svært billig, prevensjon i inntil 5 år.

Les mer

Abort

Trist jente (colourbox.com)

I Norge har kvinner rett til å bestemme selv om de vil ta abort. Dette gjelder til og med 12. svangerskapsuke.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet


Quiz: Hva vet du om russetida?

Feires skoleavslutning som norsk russ i hele verden?