Hopp til hovedinnholdet

Spørsmål om å ta med alkohol til Sverige

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg skal på russetreff i Åre helga som kommer. Jeg er usikker på om jeg får svar til den tid, men jeg spør allikevel. Jeg lurer på om hva konsekvensene for å ta med alkohol på 20% over til Sverige er? Er usikker på om det er noen konsekvenser. Håper jeg får svar fort, det haster

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt. 

Slik jeg forstår deg lurer du på hva som vil skje etter svenske regler. Vi juristene her på ung.no svarer i utgangspunktet bare på hva som gjelder av norske regler, siden det er dette vi kan. 

Jeg fant likevel dette svaret fra et tidligere spørsmål, og så vidt jeg kan se gjelder dette fortsatt: 

I Sverige er det 20-års grense for å kjøpe alkoholholdige varer over 3,5 %. Det er dessuten 20-års aldersgrense for å innføre alkohol. Du kan derfor ikke ta med deg alkohol til Sverige. Hva du har lov å ta med til Sverige følger av svenske (og EU sine) regler. Mer informasjon om import til Sverige finner du på nettsidene til det svenske tollvesenet.  

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fakta om alkohol

Skåling på fest (colourbox.com)

Alkohol er det vanligste rusmiddelet, og de fleste har på en eller annen måte et forhold til stoffet. Her kan du lese om hva alkohol er, hvordan den fremstilles, hva promille er og hvordan den påvirker kroppen.

Les mer

Ikke om å gjøre å tåle mest alkohol

Full jente (colourbox.com)

Nesten alle mennesker kan drikke alkohol og likevel leve lange, friske liv. Og nesten alle kan bli alkoholikere i ung alder. Alt avhenger at hvordan man drikker.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Alkohol
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om alkohol