Hopp til hovedinnholdet

Kan hun ha blitt gravid?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Jeg og kjæresten min hadde samleie først med kondom, jeg tok av kondom og tørket meg med papir, så noen timer senere tok jeg penis så vidt inn i henne uten kondom. Hun går ikke på noen piller, og tok angrepille 36 timer etter. Problemet er at hun var "fruktbar" når vi hadde samleie. Kan hun være gravid? Dette er noen dager siden

Besvart 10.12.2018 15:05
 

Svar
Hei

Så fint at du skriver til ung.no.

Så bra at dere bruker kondom for å ikke bli uplanlagt gravid. Det at du nå hadde penis i henne igjen i en liten stund uten kondom gjør det slik at det kan ha kommet litt precum eller lystdråper i henne. Det kan være sædceller i den væsken som gjør penis våt når gutten er kåt, så dere er ikke trygge selv om du trakk seg ut før utløsning.  

Du skriver videre at hun er i den fruktbare tiden og at hun har tatt angrepille. Har eggløsningen først skjedd så er det for sent å ta en angrepille. Men, summa summarium så skal det mye uflaks til for at hun skal ha blitt gravid av dette. Men, vi anbefaler at hun tar en graviditetstest 3-4 uker etter dette skjedde. Først da vil testen være sikker. 

Gratis tester får dere hos Amathea, helsesøster på skolen og helsestasjon for ungdom. 

Husk også at en angrepille kan gi jenta litt graviditetssymptomer, så mange føler seg gravide. Dette er helt normalt. Man kan også få uregelmessig eller bortfall av menstruasjon en tid framover, det er også helt normalt. 

Håper at svaret var til hjelp for deg. 

 

Vennlig hilsen 

Amathea- Gravid og usikker?

Noen å snakke med

i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Nødprevensjon - "angrepille"

Bekymret jente (colourbox.com)

Det kan være godt å ha en reserveløsning hvis du av en eller annen grunn har hatt ubeskyttet samleie eller hatt uhell med den prevensjonsmetoden du bruker. Her kan du lese mer om nødprevensjon.

Les mer

Redd for å gjøre ei jente gravid?

Gutt og jente i tenårene står og ser på en graviditetstest. (www.colourbox.com)

Det skal veldig lite sæd til for å gjøre ei jente gravid. En sædcelle er nok og det kommer mange tusen ved en utløsning.

Les mer

Graviditetstest

Graviditetstest (colourbox.com)

Er du skikkelig redd for å ha blitt gravid eller bare litt urolig fordi du syns brystene er litt ømme, eller for at mensen er litt sen?

Da kan du ta en graviditetstest. Den må tas riktig for at den skal være til å stole på.

Les mer

Langtidsprevensjon, sikreste beskyttelse mot graviditet

Spiral (shutterstock.com)

P-stav, hormonspiral og kobberspiral gir best beskyttelse mot graviditet, siden de alltid er der og ikke er noe du kan glemme å bruke. Og de kan brukes av de aller fleste. Får du satt dem inn når du er mellom 16 og 22 år har du en gratis, eller svært billig, prevensjon i inntil 5 år.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet