Hopp til hovedinnholdet

Fant kondomen inni meg. Kan jeg være gravid?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg hadde sex med kjæresten mini helgen. Vi brukte kondom men den var litt liten men vi brukte den allikevel, når vi så begynte så bare gjorde vi det. når vi var ferdig så var plutselig kondomen av, vi begynte å lete i sengen etter den men den var ingen sted. 2 dager etter på så hadde jeg litt vondt i tissen, så jeg prøvde å fingre litt, så kjenner jeg plastikk, altså kondomen som jeg fant inni meg. Er det mulig at jeg er gravid da? Han cummet ikke inni meg men d var litt på kondomen, å når den da har vert inni meg så er jeg livredd for at jeg er gravid. Stresser som bare deg

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for din henvendelse. Som du beskriver så kan det skje at kondomet glir av under et samleie. Det skjer hvis kondomet ikke sitter riktig på guttens penis. Når et kondom glir av penis og blir liggende inne I din skjede din så kan det komme sædceller opp I livmora  og du kan bli gravid. Gutter slipper ofte ut sædceller før de kommer/har utløsning så jenta kan bli gravid uten at han har "kommet".

Det jeg vil anbefale deg å gjøre er å oppsøke helsesøster på skolen din. Hun er der for å hjelpe deg og hos henne kan du ta graviditets test og snakke om prevensjon og sex. Du har lov til å ta med kjæresten din eller ei venninde til samtale hos helsesøster:) Mange kommuner har også ungdomshelsestasjon som gir gode tilbud til ungdom. Helsesøstre har taushetsplikt.

Det første tegnet på at du kanskje kan være gravid er at mensen ikke kommer når du forventer det. Men det kan også være andre årsaker til at mensen ikke kommer- for eksempel stress og bekymring og at du er veldig ung. Så søk hjelp, prøv å ta det med ro og ikke ta bekymringene på forhånd.  

Vennlig hilsen

Amathea I samarbeide med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kan jeg ha blitt gravid?

Jente på tog tenker (colourbox.com)

Sikker prevensjon er ikke alltid tilgjengelig når du trenger det. Dere tok en sjanse eller kondomet sprakk. Så kommer redselen for å være gravid.

Les mer

Gravid? Kontakt helsestasjon for ungdom!

Usikker jente (colourbox.com)

PÅ helsestasjon for ungdom kan du ta graviditetstest gratis. De hjelper deg deg med råd og veiledning om graviditet eller abort, og gir også råd om prevensjon. All hjelp er gratis.

Les mer

Hvordan trer du på et kondom?

Kondom på tommelen (colourbox.com)

Når du ikke har gjort det før, er det ikke alltid så lett å få det til. Det kan være lurt å trene litt for seg selv for å få teknikken i hendene.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet