Hopp til hovedinnholdet

Føler meg som en hore for jeg har mista dommen min. Hva burde jeg gjøre ?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg var sammen med kj min som nå er exen min . Vi var sammen i 3mnd men jeg mista dommen min når vi hadde vært sammen i 1mnd sånn ca men nå angrer jeg veldig og tenker på det hverdag føler meg som en hore for jeg har mista den . Hva burde jeg gjøre ?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 15 år.

Så bra at du skrev til oss om dette. 

Det som en gang føltes helt greit, kan en i ettertid angre på. Men det er svært viktig at du ikke karakteriserer deg selv som en hore. Du er ikke en hore. Du er ei vanlig jente som hadde sex med kjæresten din, slik som ti-tusenvis har, hver eneste dag. 

Hvis du ettertid tenker at eksen ikke var deg verdig, kan du gi deg selv blanke ark, begynne på nytt. Du kan si til deg selv at den seksualiteten dere hadde, ikke gjelder, den har ingen betydning eller verdi. Det er en selv som bestemmer om man er jomfru eller ikke. 

Og kanskje er det også sånn at hele jomfru-begrepet burde kasseres? Hva betyr det å være jomfru? Hvem bestemmer om man er jomfru, andre enn en selv? Hvem har noe med det, andre enn en selv? Ingen! Du skal ikke svare til noen andre enn deg selv. Du bestemmer over kroppen din og hvem du vil ha sex med. Når du får en ny kjæreste og hvis denne spør om du er jomfru, kan du svare ja, hvis du vil det! 

Kanskje kan du se på den seksualiteten dere hadde som en læring, at du lærte noe av det? 

Hvis du tenker på det, skal du registeret at det er det du gjør. Deretter kan du liksom "legge" tankene på telefonen, og "sveipe" de bort, og deretter avlede deg selv, tenke på noe fint, hyggelig, positivt og du kan snakke med noen, chatte etc. 

Du kan snakke med helsesøster på skolen eller på helsestasjon for ungdom om dette. Ta med utskrift/skjermbilde av det du har skrevet og svaret her. Da har dere et godt utgangspunkt for en samtale. 

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen sexologisk rådgiver (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Angrer du etter sex?

Angrende gutt (www.colourbox.com)

Å ha sex kan være både deilig og fint. Likevel er det slik at noen opplever å angre etter at de har hatt sex med noen.

Skrevet av ungdomsjournalist Julie.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Myten om jomfruhinna

Truse (colourbox.com)

Skjedekransen (kjent som “jomfruhinna”) er forbundet med mange myter og misoppfatninger. Den oppfatningen som de fleste har, er at dette er en hinne som dekker skjedeåpningen og som “revner” ved penetrering. Dette er ikke riktig.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex