Hopp til hovedinnholdet

Fikk diare etter jeg tok p-pillen. Kan jeg ha blitt gravid?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg går på cerazette til vanlig men den ene dagen så etter jeg tok den hadde jeg ganske mye diare når jeg gikk på do, men så stoppet det. Jeg var usikker på om jeg burde ta ny da eller ikke men jeg tok IKKE. Jeg hadde sex noen dager etterpå men er nå usikker på om tenk hvis jeg skulle vært gravid nå??? Kan være jeg som overtenker veldig men kjenner jeg er livredd for d... det har gått 6 dager siden jeg sist hadde sex. Hva gjør jeg nå? Håper på svar:)

Besvart 17.12.2018 13:44
 

Svar
Hei

Så fint at du skriver til ung.no.

Hvis du kastet opp innen to timer etter å ha tatt pillen, skal du ta en ny med én gang. Du er fortsatt beskyttet mot graviditet.

Hvis du kastet opp på ny innen to timer er du ikke lenger beskyttet. Du må da bruke kondom i tillegg de neste to dagene. Hvis du hadde samleie uten kondom de siste fem dagene før du kastet opp, så er du igjen utsatt for graviditet.

Hvis du kaster opp eller har vannlig diaré (løs mage er ikke diaré) i mer enn 24 timer må du også bruke kondom i tillegg de neste to dagene.  Fortsett med pillene til vanlig tid.

Hvis du vil ta en graviditetstest så kan du ta en sikker test 3-4 uker etter dette skjedde. Gratis tester får du hos Amathea, helsesøster på skolen eller helsestasjon for ungdom. 

Håper svaret var til hjelp for deg. 

 

Vennlig hilsen 

Amathea- Gravid og usikker?

Noen å snakke med

i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kan jeg ha blitt gravid?

Jente på tog tenker (colourbox.com)

Sikker prevensjon er ikke alltid tilgjengelig når du trenger det. Dere tok en sjanse eller kondomet sprakk. Så kommer redselen for å være gravid.

Les mer

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer

Glemt p-pille eller annen hormonell prevensjon

p-piller (colourbox.com)

Hva gjør du hvis du har glemt å ta p-pillen til rett tid eller har kasta opp? Eller hva om du glemte å sette inn ny p-ring når du skulle. Kanskje har p-plasteret falt av uten at du merket det. Her kan du lese hva du må gjære.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet