Hopp til hovedinnholdet

Mister hår som 16 åring, er dette normalt?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei! Er det vanlig å miste mye hår i denne alderen? Da jeg grer kammen over håret så tar den med seg mange harstrå. Jeg merker også at jeg har msitet litt hår på forhodet og har veldig tynt hår. Hvordan kan jeg forebygge hårfall

Besvart 19.12.2018 21:07
 

Svar
Hei Gutt 16, og takk for at du skriver til ung.no!

Det er helt normalt å miste litt hår mot slutten/rett etter puberteten. Dette skjer hos så godt som alle menn, og er sjeldent grunn til bekymring. de fleste får litt viker i hårfestet. normalt mister man ca 50-100 hårstrå daglig. Disse vil vokse tilbake av seg selv.

Noen mister hår etter de har vært gjennom sterke psykiske utfordringer, ofte etter fødsel eller høyt psykisk press. Håret man mister da vil vokse tilbake av seg selv.

Andre mister hår på grunn av underliggende sykdom eller bruk av medisiner.

Dersom du opplever at hårtapet bekymrer deg, kan det være lurt å dra til fastlegen, for å finne ut av om det er en årsak til at du mister håret. Sannsynligvis er hårtapet du opplever nå helt normalt.

Jeg ønsker deg alt vel og lykke til videre. 


Med vennlig hilsen legen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse