Hopp til hovedinnholdet

Vil barbere med nedentil, men redd for kommentarer

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg har lenge ville shave meg nedentil. Viss det ikke hadde vært for at andre så det i f.eks garderoben, hadde jeg gjort det for leeenge siden. Hårene mine er stive og ekle, + at de klør. Jeg føler meg skitten og ekkel. Grunnen til at jeg ikke har shavet nedentil, er fordi jeg for alltid kommentarer på ting jeg gjør. Ingen i klassen har gjort det, og det ser heller ikke ut som det har tenkt til å gjøre det med det første. Jeg var redd for å starte med g-streng fordi jeg har redd for kommentarer. Jeg startet ordentlig med det for noen uker siden. Har allerede fått kommentarer som, «hvorfor bruker trusa langt oppi rumpa?», «hvorfor bruker du sånn truse?» osv. Jeg pleier som regel bare å svare «fordi jeg vil». Det er derfor jeg er redd for kommentarer. Altså noen vet sikkert ikke at det er ganske normalt å shave engang. Det var en stund siden jeg kom i puberteten, så dette er helt naturlig for meg. Så jeg lurer på om dere har noen tips om hva jeg burde gjøre med situasjonen?!

Besvart 22.12.2018 17:12
 

Svar
Hei

Hva med å klippe hårene korte slik at de ikke blir så lange og stive? Det er vanlig at det klør enda mer hvis man barberer seg nedentil, så hvis du ikke ønsker det så bør du ikke barbere deg.

Det er vanlig at det også kommer røde prikker og kløe dagene etter barbering. Det skyldes at huden er irritert og at små harde hår som er kuttet gnisser. Noen ganger får man små kviser etter barbering. Det kan komme fordi håret snurrer rundt seg selv og begynner å vokse innover i huden igjen.

Du må selv bestemme om du vil barbere deg nedentil eller ikke. Svaret du gir de andre jentene i garderoben synes jeg er et fint svar å gi. Du trenger ikke å forklare hvorfor du gjør ting. Det har de ingenting med.

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fjerne hår eller ikke? Tips og råd

Barberhøvel (colourbox.com)

Er det vanlig å fjerne hår i underlivet? Hva med annet kroppshår og hår i ansiktet? Vil du ha det eller vil du fjerne det? Hvordan fjerner du det i tilfelle?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse