Hopp til hovedinnholdet

Fått strekkmerker etter jeg begynte å løfte, er dette normalt?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei :) I november startet jeg i ny jobb i en dagligvarebutikk, der jeg løfter tunge varer som kroppen ikke var vant med. Jeg var ikke veldig aktiv før jeg begynte i jobb. Etter dette opplevde jeg å få ekstremt mye strekkmerker på armer, rumpe, ben og mage. De er ganske tykke og rødlige. Er dette normalt? Følte det ble enormt mye strekkmerker på en gang. Jeg har noen strekkmerker på hoftene fra før så der merket jeg ikke noe forskjell.

Besvart 19.12.2018 19:01
 

Svar
Hei Jente, 19 år! 

Det er vanskelig å si hva disse strekkmerkene kommer av og om det faktisk er strekkmerker uten å ha undersøkt det selv. Vi i ung.no kan bare gi mer generelle råd, så mitt råd til deg for å være helt sikker på hva dette er er å kontakte fastlegen din eller helsestasjon slik at du kan få dette undersøkt.

Jeg kan som sagt ikke si noe sikkert kun ut fra det du skriver og uten å ha fått undersøkt selv, men hvis disse strekene kommer akutt etter at du har løftet noe er det nok noe annet enn strekkmerker. Strekkmerker får man ikke akutt. Det kan jo enten hende at du ikke har studert kroppen like nøye før og føler at de plutselig har kommet selv om de har vært der en stund, eller så kommer de akutt på grunn av noen annet. 

Er du bekymret eller strekene ikke går over etter hvile kan du spørre fastlegen din eller helsestasjon for ungdom om hva det kan være, de kan undersøke mer nøye. 

Les gjerne artiklene under. 

Lykke til! 

Hilsen fysioterapeuten, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Strekkmerker

Strekkmerker (colourbox.com)

Strekkmerker er noe mange bekymrer seg over. Visste du at det er veldig vanlig å få strekkmerker i puberteten, og at det beste du kan gjøre med dem er å akseptere dem som de er?

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse