Hopp til hovedinnholdet

Sovemedisiner

Jente 17 år
 

Spørsmål

Må man ha resept fra lege for å få sovemedisiner, eller er det reseptfrie sovemedisiner man kan få på apoteket når man er under 18 år?

Besvart 05.01.2019 20:38
 

Svar
Hei

Nei man må ikke ha resept fra lege for alle typer sovemedisiner. Det finnes noen reseptfrie medisiner og kosttilskudd som kan brukes mot lette søvnproblemer hvis lege har utelukket annen sykdom. Det er derimot noe usikkert hvor god effekten er og hvilke konsekvenser det har for kroppen å bruke slike preperater over tid. Du bør derfor avklare med lege om det kan være lurt å bruke medisiner mot søvnvansker hvis plagene varer over tid.

Flere apotek har gode nettsider med informasjon om medisiner og andre tips for søvnvansker. Se også vedlagte artikler.

 

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Søvn er viktig!

Trøtt jente (colourbox.com)

Mye trøtt og sliten? Irritabel og ukonsentrert også kanskje? Du er ikke alene om det. Som regel skyldes det rett og slett for lite søvn. Husk å skru av alle skjermer en time før du legger deg.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse