Hopp til hovedinnholdet

Er det greit at penis ikkje kommer heilt inn? Trang skjede?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei , jeg er ei jente på 17 år. jEg har nokre spørsmål angående skjeden. jEg har hat sex eller eit par dypp. Vi hadde sex, men ikkje lenge. Og eg sjølv synest ikkje at skjeden ble så fryktelig utvida, men den blei det litt. Vi hadde varmet godt opp, og han kom inn, men er det greit med den neste at penis ikkje kommer heilt inn. jeg lurer på om eg er trang? Jeg kommer helt inn med en finger, på mitt kåteste og kan få inn 4 om jeg prøver. men dei er ikkje heilt inne da, berre eit par cm. Er dette unormalt for en som liker å fingre seg sjølv? Jeg vet veldig godt, at vagina klarer å få inn alt som det trengs, når man er opphisset og kåt. fordi då utvider vagina seg, men jeg klarer ikke å sette inn enn tampong, klarte det ein gong med de minste og jeg var avslappet. men nå har jeg ikkje hatt mensen på lenge, så eg har ikkje prøvd igjen. men i frå det jeg skriver, er jeg trang då?

Besvart 05.01.2019 12:25
 

Svar
Hei jente 17 år.

Takk for spørsmålene.

Skjeden er i utgangspunktet ikke så lang, mellom 8 til 10. Når man blir seksuelt tent/kåt utvides den, men det er begrenset hvor stor den kan bli. Hvis penisen er tykk og lang, blir det ikke plass til hele inni skjeden, og det er helt greit. Da må gutten passe på at han ikke presser penisen for langt inn. Da kan det bli vondt. 

Det er flott at du får 4 fingre inn i skjeden. Skjeden din er ikke trang. Skjeden er svært tøyelig. Tenk bare på at det er mulig at en 3,5 kilos baby kan komme ut den veien. Skjeden ligger folder innover og når du blir seksuelt tent blir skjeden lengre og også utvidet. Foldene glattes mer ut slik at det blir plass. Husk på at skjeden ikke går rett opp, men i cirka 45 graders vinkel bakover, mot ryggsiden. Du kan prøve å fingrene litt bakover i stedet for rett opp, og at du da får inn 2 - 3 fingre i hele fingrenes lengde. Før også tampongen inn litt bakover og øv deg når du blør på det meste. 

Du kan øve opp god kontroll på musklene i bekkenet. For å få bedre kontroll, kan du øve deg på vekselvis å stramme/slappe av i disse musklene. det øker også nytelsen. Du kan bruke musklene aktivt når du onanere og er med kjæresten, og også når du setter inn en tampong. Da skal du bevisst slappe av i musklene.

For å «finne» musklene, kan du, neste gang du tisser, stoppe å tisse, knipe/stramme musklene slik at urinstrålen stopper. Prøv dette flere ganger, og kjenn etter hvilke muskler du bruker. Du strammer innover og oppover. Disse musklene er det du skal arbeide med. Du kan trene akkurat slik du trener andre muskelgrupper; 15 x 3. Stram/knip musklene, hold litt og slapp av. Etter noen uker har du veldig god kontroll på musklene. 

 

Neste gang du er med en partner kan dere snakke sammen om seksualitet, lese artiklene sammen og øve dere. Dere kan øve på å stimulere hverandres kjønn til orgasme ved finger mot ytre del av klitoris, eventuelt i skjeden, hånd rundt penisen og ved munn. Når dere vet hva den andre liker og nyter og dere er blitt trygge sammen, kommer samleie som en naturlig fortsettelse av seksualiteten. 

Når dere skal ha samleie og han skal føre penisen inn, skal du puste sakte ut, slappe av i musklene, liksom slippe musklene ned. Hvis dere ligger litt på en av sidene kan det være lettere. 

Nyt kroppen og kjønnet ditt, og god seksualitet med en partner

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen sexologisk rådgiver (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan sette inn en tampong?

Tampong (colourbox.com)

Det kan være litt vanskelig å finne ut hvordan man skal sette inn en tampong. I pakken med tamponger ligger det bruksanvisning. Den er det lurt å se på. Noen tror at skjeden er for trang. Det er den ikke. Skjeden er svært tøyelig. Med litt øvelse, greier du å slappe av og få satt tampongen på plass.

Les mer

Jente: -Får ikke orgasme når jeg har samleie.

Blid jente ligger i senga (www.colourbox.com)

Det er vanlig at man ikke får orgasme når man har samleie. Det er en rådende misforståelse at alle jenter nyter penis` bevegelser i skjeden og at dette alene gir dem orgasme. Det er ikke tilfelle.

Les mer

Vanlige samleiestillinger

Hånd på pute (colourbox.com)

Lurer du på hvordan du skal bevege deg når du har samleie? Man kan ikke noe man aldri har gjort tidligere! Man må prøve seg fram, snakke sammen om hva man liker, og øve seg. Her kan du få litt kunnskap som gjør deg tryggere.

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

Oralsex og munnsex?

Par kysser (colourbox.com)

Lurer du på hva som er forskjellen på oralsex og munnsex? Har du lyst til å forsøke oralsex med partneren din, men vet ikke hvordan? Kanskje kan du finne forklaring og noen tips her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex