Hopp til hovedinnholdet

Er det mulig å bli gravid 3-4 dager før mensen?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Er det helt umulig å bli gravid 3-4 dager før mensen? Har hørt at det ikke går an å bli gravid da. Det kommer litt brunt i trusa nå av og til, jeg går på p-pillen men glømmer å ta hele tiden, og skal ha mensen om ca 3-4 dager. Er p-pille mensen en kunstig mensen? Kan jeg stole på den?

Besvart 06.01.2019 15:58
 

Svar
Hei

Hvis du glemmer p-piller ofte kan du bli gravid, uansett hvor du er på brettet. Da har det ikke noe å si om du snart skal få mensen.  

Hvis man ikke bruker p-piller er det minst sjanse for å bli gravid like før, under og etter mensen, men det går an å bli gravid også like før mensen selv om det er mindre sjanse for det. 

Når man går på p-piller er det størst fare for eggløsning dersom man glemmer p-piller i nærheten av den pillefrie uka, altså enten på begynnelsen eller på slutten av ett brett. Det er fordi at man da i tillegg vil ta en pause fra p-pillene i 7 dager.

Glemmer du piller på slutten av brettet, kan du bøte på dette ved å sløyfe den hormonfrie uka sexogsamfunn.no).

Det brune i trusen er nok mellomblødninger. En grunn kan være på grunn av at du glemmer p-pillene ofte. Hvis du får en blødning når du har den pillefrie uka er du nok ikke gravid. Selv om det ikke er en vanlig mensen er en blødning da en indikasjon på at du ikke er gravid. 

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mensen - sånn er det

Bind (colourbox.com)

Har du spørsmål om mensen? Lurer du på hva mensen egentlig er, hvor mye blod som kommer eller hva det betyr at den er uregelmessig, eller kanskje lurer du på noe om farge eller lukt eller hva menstruasjonssyklus betyr?

Les mer

Kan jeg ha blitt gravid?

Jente på tog tenker (colourbox.com)

Sikker prevensjon er ikke alltid tilgjengelig når du trenger det. Dere tok en sjanse eller kondomet sprakk. Så kommer redselen for å være gravid.

Les mer

Prevensjonsmetoder - en oversikt

Par i senga (colourbox.com)

Det finnes flere ulike prevensjonsmetoder og det kan være vanskelig å velge blant dem. I denne oversikten finner du informasjon de aktuelle metodene som finnes i dag.

Les mer

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet