Hopp til hovedinnholdet

Det kom noen ut av skjeden da jeg dro ut tampongen, hva kan det være?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Går rett på sak, jeg satt inn pstav for 2-3 uker siden og fikk mensen som forventet for to dager siden. Jeg hadde litt brun utflod før mensen, men dette var noe jeg hadde regner med. Men så i dag før jeg skulle legge meg gikk jeg på do. Det var da jeg så at det kom blod selv om jeg hadde i tampong og det var rett og slett bare fordi jeg hadde blødd igjennom tampongen. Men så til det som skjedde, da jeg tok ut tampongen kom det ut noe rett etter, det smatt ut fra skjeden og ned i do. Av bekymring og nysgjerrighet brukte jeg dobørsten til å pirke litt på den. Jeg fikk brettet den ut og det så ut som en stor bommullspad med masse slim og blod på. Min første tanke var at det så ut som en spontanabort, noe som er umulig da jeg ikke har hatt sex på nesten ett år. Denne saken var 2-3 cm bred og 3-5cm lang. Den var flat og Kanksje 2-3mm tykk. Er redd og lurer på om det kan være tampongrester, en hinne eller noe annet? Takk for svar, jente 16

Besvart 07.01.2019 20:49
 

Svar
Hei jente 16 år.

P-stav er et veldig smart og sikkert prevensjonsvalg, men en av de mest vanlige bivirkningene er endret blødningsmønster. Derfor er det viktig å være innforstått med dette og godt informert, slik at en ikke blir bekymret om mensen endrer seg.

Hva som kom ut i forbindelse med ditt uttak av tampong, kan jeg dessverre ikke si med sikkerhet. Men mest sannsynlig, er det en av de tingene du selv har kommet fram til. Og hinnerester er veldig vanlig. Men en kan selvfølgelig utelukke spontanabort om du ikke har hatt sex på nesten ett år.

Om du ikke har andre symptomer, som smerter, eller blødningene øker veldig på, er det ingen grunn til bekymring.

Ellers vil jeg anbefale deg å ta en prat med helsesykepleier på skolen, eller på helsestasjon for ungdom. Her kan du få gode råd og svar på dine spørsmål.

Jeg håper dette var svar på ditt spørsmål og ønsker deg alt godt.

 

 

Vennlig hilsen Helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vanlige bivirkninger av p-piller og annen hormonell prevensjon

Trøtt jente i senga (colourbox.com)

Alle medikamenter som du tar har en virkning, men også potensielle bivirkninger. Så også de ulike hormonelle prevensjonsmetodene som finnes. Her finner du en oversikt over hvilke bivirkninger de ulike midlene KAN gi.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Langtidsprevensjon, sikreste beskyttelse mot graviditet

Spiral (shutterstock.com)

P-stav, hormonspiral og kobberspiral gir best beskyttelse mot graviditet, siden de alltid er der og ikke er noe du kan glemme å bruke. Og de kan brukes av de aller fleste. Får du satt dem inn når du er mellom 16 og 22 år har du en gratis, eller svært billig, prevensjon i inntil 5 år.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse