Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg slutte med p-piller etter jeg har hatt sex?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har gått på p-piller i snart 3 år, men vil slutte da jeg føler at jeg får bivirkninger. Jeg er i sukkerpilleuken nå, og skulle vanligvis begynt på nytt brett på mandag, altså om 3 dager. Jeg hadde sex for to dager siden (onsdag). Det jeg lurer på er om det fortsatt er mulighet for å bli gravid av det samleiet hvis jeg ikke fortsetter med p-piller på mandag som normalt, siden sæd kan leve noen dager i skjeden.

Besvart 07.01.2019 09:12
 

Svar
Hei

Så fint at du skriver til ung.no.


Hvis du fullfører et brett er du beskyttet mot graviditet til og med den dagen du tok siste pille. Det vil si at du er ikke beskyttet lengre enn siste p-pillen på brettet ditt. Ta derfor p-piller i en uke nå (gjerne ett nytt brett for å ikke få så mye kluss etter pilleslutt) for å være sikker.

Håper svaret var til hjelp for deg. 

Vennlig hilsen 

Amathea- Gravid og usikker?

Noen å snakke med

i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon