Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg unngå å bli kåt hver gang jeg er nær en jente?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg blir kåt noen ganger, og faktisk når det skjer godt relasjon med jenter. Jeg vet at det er helt vanlig, men hvordan kan jeg unngå det? Jeg syns det er litt irriterende noen ganger, vil ikke bli kåt hver gang jeg er nær en jente eller berører ho!

Besvart 09.01.2019 22:17
 

Svar
Hei gutt 17!

Det er veldig forståelig at du synes det er irriterende å bli kåt hver gang du er nær en jente!

Grunnen til at dette skjer, er at du er midt i en av de mest intense periodene av livet; puberteten. Da kan en bli kåt når som helst og av hva som helst. Noen ganger forstår en hvorfor det skjer, andre ganger virker det som om det bare skjer helt av seg selv. 

Med andre ord er det ikke så mye en kan gjøre for å unngå å bli kåt, men det kan hjelpe å onanere regelmessig og på den måten kjenne seg mindre kåt. 

Dette var kanskje ikke til noe hjelp, men puberteten er slitsom! Etterhvert som du blir eldre og kommer deg gjennom mere av puberteten, blir det enklere å håndtere kåthet. 

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen sexologisk rådgiver 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ofte og plutselig ereksjon?

Gutt holder seg i skrittet (colourbox.com)

Du sitter i klasserommet. Ingenting handler om sex, men plutselig kjenner du det likevel – penis blir stiv eller det kribler i underlivet! Hvorfor er det slik?

Les mer

Gutter og puberteten

Gutt i dusken (colourbox.com)

En gang mellom 11 og 15 år starter puberteten for gutter. Men det er store forskjeller. Og hva skjer når? Det varierer også fra gutt til gutt, men det er en rekkefølge på det som er ganske forutsigbar.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex