Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg være gravid?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har aldri hatt ordentlig sex, men har vært med en gutt hvor han har kommet. Dette er veldig lenge siden og jeg har hatt mensen minst 3 ganger etter dette, men jeg er nå over 1 uke forsinket mens, og lurer på om jeg fortsatt kan være gravid? Jeg har alltid hatt en regelmessig mens, så synes det er veldig rart, men som sagt har jeg hatt mensen minst 3 ganger etter dette. Hva kan eventuelt være grunnen til at mensen er så sent ute?

Besvart 08.01.2019 17:40
 

Svar
Hei

Nei, ut fra det du forteller tviler jeg sterkt på at du kan være gravid. 

Mensen kan bli uregelmessig eller borte om det har skjedd store endringer i livet. Det kan være stress, sykdom, slanking eller at man trener veldig mye. Mensen vil da kommet tilbake som normalt når kroppen har fått hentet seg inn igjen. Noen medisiner kan også gjøre at mensen blir borte.
Vennlig hilsen jordmor, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mensen - sånn er det

Bind (colourbox.com)

Har du spørsmål om mensen? Lurer du på hva mensen egentlig er, hvor mye blod som kommer eller hva det betyr at den er uregelmessig, eller kanskje lurer du på noe om farge eller lukt eller hva menstruasjonssyklus betyr?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet