Hopp til hovedinnholdet

Er det farlig å kombinere medisiner for bipolar lidelse og ADD med alkohol?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er ei jente med Bipolar lidelse, og er medisinert med lamictal og ritalin for ADD. Det jeg lurer på, er om det er "farlig" å drikke alkohol i kombinasjon med lamictal og ritalin? Etter jeg begynte på lamictal har jeg blitt veldig fort dårlig av lite drikke, og alkoholtoleransen min er mye mindre enn hva den pleide å være.. Har så vidt vært innom dette med BUP men jeg kan liksom ikke spørre så mye rundt det ettersom at moren min er i rommet og jeg vil ikke at hun skal vite hvor mye jeg har drukket før.... (hun vet at jeg drikker nå og hvor mye, snakker om tidligere) Jeg røyker også i vanskelige perioder hasj, noe jeg også lurer på om er farlig i kombinasjon med medisinene? På forhånd; takk for svar!

Besvart 21.01.2019 19:43
 

Svar
Hei

Medisiner og alkohol kan være en veldig dårlig kombinasjon. I noen tilfeller også direkte farlig. Som hovedregel bør aldri medisiner inntas sammen med alkohol, altså på samme tidspunkt.

For å få litt mer informasjon om akkurat dine medisiner og alkohol, så må du snakke med legen din (eller lege/behandler på BUP). Be om å få en time uten at moren din er tilstede, eller ring til BUP for å få en prat med behandleren din. Det er viktig for behandlingen din at du informerer om at du i vanskelige perioder også røyker hasj. Hasj og medisiner kan på samme måte som alkohol og medisiner være en veldig dårlig kombinasjon. 

Når du nå kjenner at kroppen blir fort dårlig når du drikker, så er det kroppen sin måte å si i fra på at "nå er det nok". Da er det viktig å lytte til kroppen, og begrense alkoholinntaket. 

Men for å få mer informasjon om akkurat den typen medisiner du bruker og alkhol, så må du altså snakke med legen som har skrevet den ut til deg. Legen vet at det er vanlig for mange ungdommer å drikke alkohol på fest, slik at dette er ikke noe du skal være flau over å ta opp. Det er heller ikke slik at dette er informasjon som skal gå direkte tilbake til dine foreldre. 

Håper du får god hjelp!

Vennlig hilsen legen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Virkning av alkohol i kroppen

Drikker øl

Kort tid etter at man drikker alkohol vil de fleste begynne å kjenne virkningene. Les om hvordan alkoholen påvirker kroppen din og hvordan du kan måle promille i blodet.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Alkohol
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om alkohol