Hopp til hovedinnholdet

Ubeskyttet sex, kan jeg ha blitt gravid?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg hadde ubeskyttet sex for 28 dager siden. Han brukte ikke kondom og jeg går ikke på noe som helst. Han trakk seg ut av meg og kom utenfor. Er det en mulighet for at jeg kan være gravid? Hvordan kan jeg teste det? Har ikke lyst til å gå på butikken å kjøpe test egentlig siden jeg ikke har penger.

Besvart 17.01.2019 19:09
 

Svar
Hei jente 15 år

Fint du skriver til ung.no

Du skriver at du har hatt ubeskyttet sex, og lurer på om det er mulig at du har blitt gravid.

Det kan komme litt blank væske ut av penis, før selve utløsningen. Det er det som kalles precum. Denne væsken kan inneholde sædceller. Dersom det er sædceller i denne væsken, kan du bli gravid. 

Faren for graviditet er ikke så veldig stor, men sjansen er tilstede. Så derfor er det å trekke seg ut og komme utenfor, ingen sikker prevensjon. 

Du skriver ingenting om mensen din. Men hvis mensen ikke kommer til forventet tid, så er det lurt å ta en graviditets test. Denne testen kan du få gratis på et Amathea kontor, helsesøster på skolen eller helsestasjon for ungdom. 

Anbefaler deg å lese vedlagt artikler.

Lykke til.

Amathea- Gravid og usikker?

Noen å snakke med

i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kondom

Fakta om kondomer (ung.no)

Kondom er det eneste sikre prevensjonsmiddel som gutter kan bruke. Kondom beskytter både mot graviditet og kjønnssykdommer.

Les mer

Gravid? Kontakt helsestasjon for ungdom!

Usikker jente (colourbox.com)

PÅ helsestasjon for ungdom kan du ta graviditetstest gratis. De hjelper deg deg med råd og veiledning om graviditet eller abort, og gir også råd om prevensjon. All hjelp er gratis.

Les mer

Graviditetstest

Graviditetstest (colourbox.com)

Er du skikkelig redd for å ha blitt gravid eller bare litt urolig fordi du syns brystene er litt ømme, eller for at mensen er litt sen?

Da kan du ta en graviditetstest. Den må tas riktig for at den skal være til å stole på.

Les mer

Kan jeg ha blitt gravid?

Jente på tog tenker (colourbox.com)

Sikker prevensjon er ikke alltid tilgjengelig når du trenger det. Dere tok en sjanse eller kondomet sprakk. Så kommer redselen for å være gravid.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex