Hopp til hovedinnholdet

Jeg er 13 år og bare så lei av mensen, kan dere hjelpe meg?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg er bare så lei!! Er 13 og får snart mitt 3 mensen. Men Jeg hater den Jeg vil bare få den vekk Jeg bryr meg ikke om at Jeg ikke får barn i fremtiden Jeg vil bare ha den vekk!! Etter Jeg fikk den er Jeg hele tiden redd om det går gjennom tilogmed da Jeg ikke har den Kan Jeg glemme om svømmebaseng, sole seg på stranda, dusje etter gymmen Jeg tørr bare ikke. Når Jeg tenker på sommerferien så begyner Jeg å grine:( Jeg Kan glemme å ta med meg bikini med siden Jeg tor ikke ha den på meg JEG VIL BARE DØØD;(((((( Går det ann med noen operasjoner eller piller får å få vekk den for alltid Jeg vil gjerne?? Jeg syntes det er ikke behagli med bind eller tampong:( Når Jeg har vondt i magen og må på do så krysser Jeg henda at det er ikke mensen :(( Jeg er altfor desperert og Jeg har ikke ord!! KEG KAN BARE GLEMME OM DET PERFEKTE LIVET MITT OG I HVERTFALL SOMMERFERIEN!!!!! Håper dere Kan hjelpe meg;( Jeg Blir 13 i mars

Besvart 22.01.2019 19:04
 

Svar
Hei jente 13 år!

Jeg forstår at du synes det er ubehagelig og at du blir frustrert over mensen, men det er ikke så lett å bli kvitt den. Det er verst i starten, du venner deg mer til den etterhvert.

Operasjon er ikke et alternativ for deg, ingen vil gjøre et inngrep på en ung frisk jente. P-piller kan regulere mensen, men de fleste har blødninger også med p-piller. En fordel med p-piller at man kan utsette mensen og hoppe over den i perioder. Du har også mer kontroll på når den kommer. Med p-stav er det mange som mister mensen helt, men en del har uregelmessige blødninger. Du er litt ung for å starte med hormonell prevensjon, men hvis det blir aktuelt, kan du få resept hos lege på helsestasjon for ungdom eller fastlegen din. 

Jeg råder deg til å snakke med helsesykepleier på skolen eller helsestasjon for ungdom, der kan du få råd om hvordan takle mensen. Hvis du synes bind er ubehagelig anbefaler jeg at du prøver tamponger. Når den sitter på plass vil du ikke kjenne at du har tampongen inne. Prøv deg litt fram, er det ubehagelig kan du prøve å dytte den litt mer bakover og innover i skjeden. 

Legger ved noen artikler jeg anbefaler deg å lese.

Vennlig hilsen jordmor ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mensen - sånn er det

Bind (colourbox.com)

Har du spørsmål om mensen? Lurer du på hva mensen egentlig er, hvor mye blod som kommer eller hva det betyr at den er uregelmessig, eller kanskje lurer du på noe om farge eller lukt eller hva menstruasjonssyklus betyr?

Les mer

Å nei, ikke mensen nå!

Skal sette inn tampong på badet (ung.no)

"Åh, nei....!" har du kanskje tenkt når du oppdager at det er tid for mensen akkurat i den ferieuka du skal på badeferie eller telttur med kjæresten. Her kan du få noen tips som kan være til hjelp.

Les mer

Alt om bind, tampong og menskopp

Tampong (colourbox.com)

Lurer du på hva du skal bruke og hvordan du skal bruke det? Her finner du nyttige råd.

Les mer

Jenter og puberteten

Jente i undertøy (colourbox.com)

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 9 og 15 år starter det for jenter. Men det er store forskjeller.

Les mer

Prevensjonsmetoder - en oversikt

Par i senga (colourbox.com)

Det finnes flere ulike prevensjonsmetoder og det kan være vanskelig å velge blant dem. I denne oversikten finner du informasjon de aktuelle metodene som finnes i dag.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Pubertet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om pubertet