Hopp til hovedinnholdet

Jeg står fast på 74 kilo, går ikke ned selv om jeg har kuttet godteri..

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Jeg er 172cm og veier 74 kg i tre uker nå har jeg ikke spist noe godteri trener 3 ganger i uka men jeg går ikke ned i vekt og det er så frustrerende. Men jeg har gått ned 1 kilo før veide jeg 75 kilo når begynte med dette målet mitt om å gå ned i vekt. Men jeg står fast på 74 jeg går ikke ned mer hvorfor det.

Besvart 29.01.2019 16:51
 

Svar
Hei!

Så flink du er som trener regelmessig og har kuttet ut godteri.

Det er tøft gjort av deg å prøve å ta tak i helsen og vekten på denne måten. Samtidig er det et prosjekt som ikke er så lett, og som også kan være litt skummelt. 

Du veier 74 kg og er 172 cm høy. Selv om du som 14-åring opplever dette som å veie for mye, så er 74 kg en helt normal vekt for en 18-åring. Det betyr at når man som barn/ungdom veier litt for mye, så skal man ikke nødvendigvis slanke seg, men gjøre tiltak som forhindrer at vekten går oppover. Fordi om noen år så vil man ha vokst mer i høyden, og vekten blitt normal av seg selv.

Det jeg vil råde deg til å gjøre, er å ta en tur innom helsesykepleier (helsesøster) på skolen din (eller på helsestasjon for ungdom), og snakke med henne om dette. Hun har oversikt over hvordan vekt og høyde har utviklet seg hos deg helt siden du var liten. Hun kan hjelpe deg med estimere hvordan dette vil utvikle seg fremover, og om du bør gjøre noen endringer nå.

Det at du har funnet en måte å holde vekten stabil på, er jo en kjempegod start tenker jeg. Se litt på artiklene jeg har lagt ved, og få hjelp av noen angående dette.

Vennlig hilsen

klinisk ernæringsfysiolog, for ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Tips til et sunt, balansert og variert kosthold

Tallerken (colourbox.com)

Vet du hvorfor det er lurt å spise sunt og variert? Syns du det er vanskelig å vite hvordan du får det til? Her er noen gode tips.

Les mer

Styrketrening, vekst og pubertet

Rom med vekter for å trene styrke (colourbox.dk)

Kan jeg stoppe å vokse hvis jeg trener med tunge vekter? Hvordan får jeg raskt store og tydelige muskler? Jeg trener mer enn kameratene mine. Hvorfor har de større muskler enn meg?

Les mer

Få hjelp om du strever med vekten

Baderomsvekt (colourbox.com)

Ikke gå alene med din bekymring for vekten. Få hjelp hos helsesykepleier eller fastlege.

Les mer

Positivt selvbilde og kroppsbilde er #goals

Bildet er lånt fra www.colorbox.com

Om målet ditt er et positivt syn på deg selv og din kropp, kan Instagram og Snapchat være forstyrrende.

Les mer

Vær stolt av den kroppen du har!

Jente med skateboard (Colourbox)

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Tykk & tynn
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om tykk & tynn