Hopp til hovedinnholdet

Er det rart at jeg vil ha sex med en mann i 40 åra?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei Jeg har en trang etter snus, men har aldri prøvd eller brukt det før. Jeg pleier å ha tyggis der hvor snusen skulle vært. Hva er galt? Jeg er veldig forelsket i en mann i 40 åra som jeg kjenner og jeg har veldig lyst til å ha sex med han. Er det rart?

Besvart 05.02.2019 17:05
 

Svar
Hei!

Hvis du ikke har brukt snus før er det ikke trangen til nikotin du kjenner på. Men det er ikke noe galt i å lure på hvordan det ville være å snuse og hvordan det kjennes å ha noe under leppa. 

Jeg anbefaler deg å ikke begynne med snus. Det er lett å bli avhengig av og man kan få skader av det. 

Du er i en alder der du utvikler deg, både kroppslig og mentalt. En del av den utviklingen er å bli kåt. 

Det er ikke helt uvanlig å bli betatt av eller forelsket i noen som er mye eldre enn oss selv. Det kan handle om mange ting, for eksempel at den personen er snill og god og ser den andre på en fin måte. Det er ikke rart at du har lyst til å ha sex med en du er forelsket i. 

 

Men jeg vil anbefale deg å ikke ha sex med denne mannen. Han har ikke lov til å ha sex med deg fordi du er under den seksuelle lavalder. Han kan straffes hvis han har sex med deg. 

Du er i en alder der du utvikler deg, både kroppslig og mentalt. En del av den utviklingen er å bli kåt. Bruk derfor tiden til å bli kjent med deg selv og kroppen din. Finn ut hva du synes er deilig og godt. Når du er kåt kan du fantasere om den mannen du er forelsket i og ta på deg selv. 

Jeg håper dette var til hjelp for deg! 

 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fakta om snus

snusboks

Hvordan føles det å snuse? Er det helseskadelig og hva er aldersgrensen? Hvor lang tid tar det å bli avhengig? Er snus farligere enn røyk? Her får du forhåpentligvis svar på alt du lurer på om snus.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Sex første gang - Seksuell debut

Par i senga

Når er jeg klar for å ha sex første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

Les mer

Er i puberteten og tenker mye på sex

Tenkeboble med ordet SEX (colourbox.com)

Du har kanskje knapt begynt å merke at du er i puberteten, men likevel tenker du mange seksuelle tanker. Eller du er godt i gang med puberteten, og hodet er fylt av sextanker. Nesten hele tiden. Det kan være plagsomt, flaut, ekkelt og slitsomt, men er veldig vanlig og helt normalt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Tobakk
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om tobakk