Hopp til hovedinnholdet

Er det mulig å fjerne det på en eller annen måte på sykehuset?

Jente 15 år
 

Spørsmål
Hei :)
Jeg lurer på 3 ting faktisk..

1. Jeg har et arr i pannen, ikke vet jeg hva det er etter egentlig. Men jeg skammer meg så over det. Jeg føler at ikke en gutt vil være sammen med meg om han hadde sett det arret, så jeg skjuler det med pannelugg.. Jeg synes det er så flaut når det hvises, og jeg vet egentlig ikke hva jeg skal gjøre lenger.. det går aldri bort! Hvis det arret bare hadde vært borte, hadde jeg faktisk fått bedre selvtillit og kanskje likt utseende mitt mye bedre. Jeg synes jeg i tillegg er så mye finere når jeg får håret bort, men det kan jeg ikke pga det stygge arret som jeg har!
Er det mulig å fjerne det på en eller annen måte på sykehuset?

2. Jeg hadde spiseforstyrrelser fra da jeg var 12 til 15år. Så jeg har for å si det sånn, nesten nettopp blitt frisk. Jeg slet med det ganske lenge, men har fått hjelp med alle de syke tankene mine og maten, så jeg føler jeg har fått kontroll igjen, men tenker veldig mye på det enda og sammenligner meg med andre. Men prøver så godt jeg kan for å leve så normalt som mulig.. Det jeg lurer på.. Jeg er 1.65cm, tror du at jeg stoppet veksten min de årene jeg hadde spiseforstyrrelser? Hvis det, blir jeg høyere? Jeg nettopp fått mensen igjen. Så det kan jo være jeg klarer å vokse igjen? Eller har jeg ødelagt alt?
Jeg har så lyst til å bli 170 cm eller noe..

3. Jeg har så små pupper pga min spiseforstyrrelse.. siden jeg ikke hadde mensen på 2-3år.. Fikk den igjen i slutten av Mars.. Så tror du at de vil begynne å vokse igjen? Eller har jeg ødelagt det også?

Noe jeg kan si er at jeg angrer så på at jeg slanket meg, jeg som var normal...
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei
Det arret du har i pannen, er kanskje noe du kunne få en hudlege til å se på og vurdere om det kan gjøres litt med det.  Fastlegen din kan evt. henvise det til en slik hudspesialist.  Noen kan kanskje også gjøres med dekk-krem for å "dempe" dette arret litt. 

Hvis du nå er frisk igjen, spiser bra og har regelmessig menstruasjon, så vil nok også kroppen utvikle seg litt videre, både med videre utvikling av "dameformer" og evt. med litt mer høydevekst.  OM det kan ha gått litt ut over normalt forventet vekst at du hadde spiseforstyrrelse, avhenger nok noe av hvor alvorlig det var og hvor lenge det varte, men når du nå er frisk, så kan nok fortsatt noe av forventet vekst innhentes.




Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse


Quiz: Hva vet du om mat og kosthold 2

Hva kan du lage av de fire ingrediensene flytende margarin, vann, mel og egg?