Hopp til hovedinnholdet

skal ta vaksine og har kuttet meg i armen. Vil ikke vise det fram.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, om ikke lenge skal jeg ta vaksine. Jeg skriver med høyrehånden, så derfor kommer de til å sette vaksinen i venstre (det er ihjallefall det de har pleid). Jeg er ikke redd for vaksiner, men mitt problem er at jeg har en del kutt på armen som jeg ikke ønsker at helsesøster skal se. Jeg vil ikke snakk med henne om hvorfor jeg har kuttene og hvordan jeg har det. Noen tips til hva jeg kan gjøre? Takk på forhånd!

Besvart 07.02.2019 21:57
 

Svar
Hei!

Dersom du ikke vil at helsesøster skal se at du kutter deg og ikke vil snakke med henne om det, kan du ha på en genser som du trekker over hodet og at du ikke tar ut armene fra genserermet. Vaksinen blir satt på overarmen din og da trenger du ikke vise fram underarmen om du ikke vil.


Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvskading - sett ord på det

Trist jente (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse