Hopp til hovedinnholdet

Vond kule ved rompa, hva kan det være?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei. Er usikker på om dette er noe jeg kan spørre dere om. Men i hvertfall, den siste uken har jeg hatt utrolig vondt inne ved rompa... og da jeg sjekket er det en kul der. Den gjør veldig vondt når jeg skal sitte og bevege meg. Og jeg er bare redd for om det er noe farlig. Vet dere noe om hva dette er, eller hva jeg eventuelt må gjøre?

Besvart 04.02.2019 22:15
 

Svar
Hei Jente 14, og takk for at du skriver til ung.no!

Kul ved rompa kan ha flere årsaker. det kan for eksempel. dreie seg om en liten hemoroide eller en kviseliknende sak. Det er veldig lite sannsynlig at det er noe farlig.

Det er vanskelig å skulle si hva det er uten å undersøke deg først, så jeg tenker det kan være lurt å dra til fastlegen, eller helsestasjon for ungdom for å ta en sjekk, spesielt når den gjør såpass vondt. Da kan du finne ut hva det er og få behandling som hjelper. Dette er en veldig vanlig problemstilling, og du trenger ikke være flau for å dra til lege med dette.

Jeg håper du fikk svar på noe av det du lurte på, og ønsker deg alt vel og lykke til videre!

Med vennlig hilsen legen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse