Hopp til hovedinnholdet

Hater å bruke bind under mensen, har dere bra tips til å få inn tampong?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har hatt mensen i 3 år og bruker fortsatt bind! Men jeg haaaaaater det, jeg synes det er såååå kvalmt og ekkelt og gjør det å ha mensen 1000000x værre! Jeg klarer ikke få inn tampong, har prøvd alle stillinger og den minste strl. Alle vennene mine bruker tampong, jeg føler meg bare sykt ekkel og kan ikke bade, bare fordi jeg har mensen.... Kan dere komme med noen BRA tips til å få tampongen inn? Ps* ikke legg ut dette offentlig!

Besvart 03.02.2019 15:13
 

Svar
Hei jente 16 år!

Jeg forstår at dette er frustrerende og det kan være litt vanskelig å få inn tampong i starten. Det er mye muskler i underlivet, så det er viktig å slappe godt av når man prøver å sette inn tampong. Stå med den ene foten på toalettet, slapp av og før tampongen inn og litt mer bakover mot korsryggen når du møter motstand. Det er lettest å prøve under mensen når man blør, hvis skjeden er tørr blir det vanskeligere.

Noen har stram skjedekrans eller andre forhold som gjør det vanskelig å sette inn tampong og ha samleie. Dersom du ikke klarer å få inn tampongen, tross alle gode råd, anbefaler jeg at du oppsøker fastlegen din for en undersøkelse. Du kan også snakke med helsesykepleier på skolen eller helsestasjon for ungdom. 

Vennlig hilsen jordmor ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan sette inn en tampong?

Tampong (colourbox.com)

Det kan være litt vanskelig å finne ut hvordan man skal sette inn en tampong. I pakken med tamponger ligger det bruksanvisning. Den er det lurt å se på. Noen tror at skjeden er for trang. Det er den ikke. Skjeden er svært tøyelig. Med litt øvelse, greier du å slappe av og få satt tampongen på plass.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Pubertet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om pubertet