Hopp til hovedinnholdet

Mistet mensen, er det pga p-staven eller graviditet?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg ha mistet menstrasjon et par måneder siden, men problemet er at jeg ikke vet om d skyldes p-stav eller graviditet! Isåfall er jeg 3-4 måneder på vei, symptomer etter så mange måneder? Vi brukte kondom og han kom ikke, men allikevel er jeg veldig bekymret!!! Hjelp

Besvart 04.02.2019 19:38
 

Svar
Hei jente 15 år

Så fint du skriver til ung.no, og så fint at du bruker prevensjon. 

Du skriver ikke noe om hvor lenge du har hatt p-staven. Dersom p-staven settes innen femte dag i menstruasjonen, er du sikker fra første dag. Begynner du utenom dette, må du bruke kondom de 7 første dagene(sexogsamfunn.no).

Men hvis jeg forstår deg rett, så har du hatt p-staven en stund. Så da skal du være beskyttet mot graviditet. P-stav er det sikreste prevensjonsmiddelet som finnes. 

I tillegg brukte dere kondom, og hvis den brukes riktig, så er kondomet også veldig sikkert. I tillegg beskytter kondomen mot seksuelt overførbare sykdommer. 

Du skriver at du har mistet mensen. Man kan få endret blødningsmønster med p-stav. Noen mister blødingene sine helt, men noen kan få regelmessig eller uregelmessige blødninger.

Hvis du fremdeles er veldig bekymret og ønsker å utelukke en graviditet, så kan du ta en graviditetstest. Du får gratis test hos din helsesøster på skolen, eller på helsestasjon for ungdom eller på et av Amatheas kontor(amathea.no)

 

Amathea- Gravid og usikker?

Noen å snakke med

i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Langtidsprevensjon, sikreste beskyttelse mot graviditet

Spiral (shutterstock.com)

P-stav, hormonspiral og kobberspiral gir best beskyttelse mot graviditet, siden de alltid er der og ikke er noe du kan glemme å bruke. Og de kan brukes av de aller fleste. Får du satt dem inn når du er mellom 16 og 22 år har du en gratis, eller svært billig, prevensjon i inntil 5 år.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Gravid og usikker? -Få gratis veiledning hos Amathea

Dame og mann holder hender (bildet er fra www.colorbox.com).

Det kan være vanskelig å vite hva du skal gjøre om du oppdager at du er gravid. Da kan det være godt å ha noen å snakke med. Amathea gir tilbud til alle som trenger det i hele landet på telefon, chat eller mail.

Les mer

Graviditetstest

Graviditetstest (colourbox.com)

Er du skikkelig redd for å ha blitt gravid eller bare litt urolig fordi du syns brystene er litt ømme, eller for at mensen er litt sen?

Da kan du ta en graviditetstest. Den må tas riktig for at den skal være til å stole på.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet