Hopp til hovedinnholdet

Hvordan ha det gøy på fest uten å drikke?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente som ikke er en typisk fest person, men dette betyr ikke at jeg ikke vil bli invitert. Jeg har bare vært på en fest i hele mitt liv, og den var egt ganske dårlig. Det var i en liten kjeller og jeg hadde det ikke gøy, det var noen jenter på gulvet som danset, og eneste grunnen til at de hadde det gøy var pga at de var fulle. De prøvde å presse alkohol på meg hele tiden og jeg sa nei. Problemet er bare det at jeg lurer på hvordan man kan ha det gøy på fester uten å drikke, hvordan bli invitert på fester og egt hvordan man skal håndtere det med foreldrene.

Besvart 07.02.2019 10:51
 

Svar
Hei


Takk for at du skriver til oss!

Det er fullt mulig å ha det gøy uten alkohol på fest. Kanskje du bare var litt uheldig med den første festen? Det viktigste er nok at du klarer å slippe deg litt løs og prate med folk, selv om du er edru. Du kan jo danse og ha det gøy edru også. Det handler nok mest om hva slags innstilling du har til festen og til alkohol. Prøv å ikke henge deg for mye opp i at andre er fulle når du er edru. Og ikke la deg presse til å drikke selv om andre gjør det. Du tar dine egne valg. 

Hvis du ønsker å bli invitert til fest, er det for det første viktig at du viser interesse. Dette kan du f.eks gjøre ved å snakke om det eller spørre om det er noen fester snart. Du kan jo også prøve å tilbringe mer tid med de som fester, slik at det er større sjanse for at du blir invitert:)

Prøv å være så ærlig som mulig med foreldrene dine. Lyver du, vil det bli vanskelig å bygge opp tilliten igjen. Forklar at du gjerne vil gå på fester, men at du ikke drikker og heller ikke lar deg presse til det. Dere kan jo også avtale en innetid, slik at foreldrene dine vet at du har kommet deg hjem trygt. Husk å høre på deres synspunkt og respektere disse:) Da er det også større sjanse for at de vil høre på deg.

Les gjerne gjennom artiklene under!

Masse lykke til:)

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Virkning av alkohol i kroppen

Drikker øl

Kort tid etter at man drikker alkohol vil de fleste begynne å kjenne virkningene. Les om hvordan alkoholen påvirker kroppen din og hvordan du kan måle promille i blodet.

Les mer

Hvordan påvirkes prestasjonene av alkohol?

Jente trener i skauen (colourbox.com)

Uansett hva du skal gjøre, påvirkes prestasjonsevnen av alkohol. Både mens alkoholen fremdeles sitter igjen i kroppen og etter at kroppen har forbrent den.

Les mer

Noen å snakke med om drikkepress

En gjeng som drikker øl (colourbox.com)

Trenger du noen å snakke med om drikkepress? Her finner du en oversikt over hvor du kan få råd.

Les mer

Å være den som ikke drikker

Fest (colourbox.com)

Har du bestemt deg for å ikke drikke, men synes det er vanskelig å si det til vennene dine? I denne artikkelen får du tips til å takle drikkepress.

Av: Amalie, ungdomsjournalist, ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Alkohol
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om alkohol