Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg fortsatt ligge med kjæresetn selv om jeg har slimete brun utflod?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har oppdaget noe slimete, brunt og tykt i trusa mi når jeg har vært på do de siste 14 dagene. Jeg lurer veldig på hva det er. Jeg har regelmessig mensen, har hatt det i 3 år og har aldri opplevd noe lignende som dette i trusa før. Lurer også på om jeg fortsatt kan ligge med kjæresten min? Takk for hjelpen<3

Besvart 07.02.2019 20:00
 

Svar
Hei!

Det brune i denne utfloden er blod som har ligget litt inni livmoren før det kommer ut. Utflod som øker i mengde og forandrer seg i farge og lukt, kan være et tegn på infeksjon. Anbefaler at du oppsøker legen din for en sjekk. Dersom du har hat usikker sex kan det være mulighet for smitte av kjønnssykdom (sos). Uventet blødning kan være tegn på smitte av sos. Du  bør i så fall få teste deg. Dette kan du gjøre på helsestasjon for ungsom eller hos legen din.
Dersom det er fare for at du er smittet av sos bør du vente med å ha samleie til sos er behandlet. Om det ikke er noen spesifikk grunn til denne forandringen i utflod kan dere ha sex som før. 

Hilsen jordmor, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mensen - sånn er det

Bind (colourbox.com)

Har du spørsmål om mensen? Lurer du på hva mensen egentlig er, hvor mye blod som kommer eller hva det betyr at den er uregelmessig, eller kanskje lurer du på noe om farge eller lukt eller hva menstruasjonssyklus betyr?

Les mer

Utflod - til glede og bekymring

Undertøy på tørkesnor (colourbox.com)

Utflod fra skjeden er noe alle kvinner har. Normal utflod holder underlivet friskt og gir god glid ved samleie. Forandring i utfloden kan være et tegn på en ubalanse i bakteriefloraen i skjeden eller sykdom.

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer

Jenter og puberteten

Jente i undertøy (foto: Tine Poppe)

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 9 og 15 år starter det for jenter. Men det er store forskjeller.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mest for jentene
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mest for jentene


Quiz: Hva vet du om noveller?

Hva er en parallellhandling?