Hopp til hovedinnholdet

Sjangs for å bli gravid etter mensen?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Jeg fikk mensen 29. Januar og varte i ca. 4 dager. Hadde ubeskyttet samleie 2 og 3 februar, altså 4-5 dager etter mens. Er det sjanse for at jeg kan bli gravid da?

Besvart 05.02.2019 19:25
 

Svar
Hei

Så fint at du kontakter ung.no

Man kan bli gravid uavhengig av hvor man er i syklusen selvom man teoretisk har en noe mindre sjanse rett etter mensen. Eggløsningen skjer jo mellom to menstruasjoner, men det kan forekomme eggløsning utenom dette. 

Dersom man har ubeskyttet samleie så kan man bruke nødprevensjon/angrepille. Denne kan tas inntil 5 dager etter samleiet. Nødprevensjon kan man få kjøpt på apoteket og på enkelte kolonialbutikker og bensinstasjoner.

Jeg vil anbefale deg å ta en graviditets test. Denne kan tas tidligst tre uker etter samleiet. Test kan du få gratis på helsestasjon for ungdom og hos Amathea. Når du er hos helsesykepleier kan du samtidig snakke med henne om prevensjon dersom det er aktuelt for deg å starte med dette.

Håper dette var svar på det du lurte på, legger også ved noen artikler du kan lese

Vennlig hilsen

Amathea, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Graviditetstest

Graviditetstest (colourbox.com)

Er du skikkelig redd for å ha blitt gravid eller bare litt urolig fordi du syns brystene er litt ømme, eller for at mensen er litt sen?

Da kan du ta en graviditetstest. Den må tas riktig for at den skal være til å stole på.

Les mer

Nødprevensjon - "angrepille"

Bekymret jente (colourbox.com)

Det kan være godt å ha en reserveløsning hvis du av en eller annen grunn har hatt ubeskyttet samleie eller hatt uhell med den prevensjonsmetoden du bruker. Her kan du lese mer om nødprevensjon.

Les mer

Prevensjonsvelger: finn rett prevensjon

Finn rett prevensjon på ung.no (colourbox.com)

Det er mange prevensjonsmetoder å velge mellom for deg som er jente, men hva vil være mest riktig for deg? Ung.no har laget en prevensjonsvelger som kan gjøre det lettere for deg å velge.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet