Hopp til hovedinnholdet

Får det konsekvenser for meg hvis mindreårige drikker alkohol på min fest?

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en ung mann på 19 år, jeg skal lage en fest hos meg også de som kommer er mellom 16 og 17 de tar med seg sine egne ALKOHOL, men jeg lurer på om hvis politiet hadde kommet og alle ble tatt skal det skje noe til meg fordi det er bare meg og noen andre som er voksne mens resten er under 18.

Besvart 11.02.2019 13:09
 

Svar
Hei

Så lenge du ikke overlater alkohol til festdeltagerne under 18 år, eller skjenker dem, har du ikke noe strafferettslig ansvar for at de mindreårige drikker alkohol på din fest.

Selv om du ikke kan bli straffet, så har du likevel et ansvar for at festen foregår på en ordentlig måte. Dersom politiet dukker opp på festen, vil de nok gripe inn på en eller annen måte. Du kan lese mer i den vedlagte artikkelen.

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Har fest der mindreårige drikker alkohol

Fest og alkohol (colourbox.com)

Jeg er myndig og skal ha en privatfest. En del av de som skal på festen er mindreårige. De kommer sikkert til å drikke de også. Er jeg da ansvarlig for dem? Kan jeg få straff hvis de drikker siden det er min fest?

Les mer

Aldersgrenser og alkohol

Ølflasker (colourbox.com)

Det er aldersgrenser både for servering og salg av øl, vin og brennevin. Det er ikke lov å servere eller selge alkohol til personer under 18 år.

Les mer

Når er du gammel nok?

Tar lappen (colourbox.com)

Du har egne rettigheter fra du er født, for eksempel retten til å ha et navn og statsborgerskap. Her finner du en liste med oversikt over en del viktige aldergrenser for når du er gammel nok - fra 0 til 24 år.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Alkohol
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om alkohol