Hopp til hovedinnholdet

Jeg er en jente på fjorten år som ønsker å bli mor...

Jente 14 år
 

Spørsmål
Hei! Jeg er en jente på fjorten år som ønsker å bli mor, men er redd for selve fødselen. Kan du fortelle meg litt om den?
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei
Jeg synes ikke at det er rart at du er litt "baby syk". Små babyer er jo utrolig deilige, og alle og enhver kan få lyst på en baby. Jeg synes likevel at det er fint at du bestemmer deg for å vente med å få barn til du er ferdig med skolen. Et liten baby er som sagt nydelig, men også veldig krevende. Jeg tror at de fleste unge på 14 år ikke er modne til å ta ansvaret for et lite barn alene. De fleste venter også med å få barn til de er voksne. Da har de gjerne en trygg partner som kan dele ansvaret, en utdannelse og en mer solid økonomi. De fleste har også en litt større ro i kroppen, og har ikke det samme behovet for å feste og være sammen med venner hele tiden.

Det er ganske mange som er litt redd for en fødsel. Dette er egentlig ikke så rart, man er gjerne litt redd for ting man ikke har gjort før. Det er dessverre også noen som liker å fortelle andre skumle fødselshistorier, dette er kjempe synd og egentlig veldig dårlig gjort. En fødsel er en flott opplevelse og det er slett ikke vondt hele tiden. Nøyaktig hvor vondt det er kan man heller ikke si fordi kvinner opplever smerte veldig ulikt. Dersom man synes at det blir utholdelig vondt. finnes det flotte hjelpemidler for å redusere dette. F.eks varmt vann, bevegelse, massasje, lystgass osv. Man opplever gjerne veldig fin støtte fra mannen sin og fra de som hjelper deg å forløse barnet, noe som igjen reduserer smerten. En fødsel varer heller ikke evig, så snart barnet er ute er det som var vondt borte. Jeg synes ikke at du skal grue deg for dette. Når du en gang blir gravid vil du få oppfølgning i svangerskapet og få masse hjelp dersom du fortsatt finner en fødsel skummel.

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet


Quiz: Hva vet du om ytringsfrihet?

Er internett et sted der alle i hele verden kan si sine meninger fritt?