Hopp til hovedinnholdet

Jeg har hatt illeluktende utflod så lenge jeg kan huske, hva bør jeg gjøre?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har hatt illeluktende utflod så lenge jeg kan huske, som er hvitakti slim. Synest det er flaut. Det lukter til og me gjennom klæra mine! Va burde jeg gjøre?! Tusentakk for svar!

Besvart 12.02.2019 13:38
 

Svar
Hei jente 18 år!

Jeg forstår at du synes dette er ubehagelig. Jeg råder deg til å ta kontakt med fastlegen din for en undersøkelse. Den mest vanlige årsaken stygg lukt fra utflod, er en ubalanse i bakteriefloraen i skjeden som kalles bakteriell vaginose. 

Bakteriell vaginose, også kalt skjedekatarr, er en veldig vanlig årsak til vond lukt i skjeden og økt mengde utflod. Du kan lese mer om det har på sex og samfunn.  Legen din kan ta prøver og finne ut hvorfor du har disse plagene. Hvis du har bakteriell vaginose, kan du få behandling for det hos lege din. Du kan også kontakte helsestasjon for ungdom og få hjelp der. 

Vennlig hilsen jordmor ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mensen - sånn er det

Bind (colourbox.com)

Har du spørsmål om mensen? Lurer du på hva mensen egentlig er, hvor mye blod som kommer eller hva det betyr at den er uregelmessig, eller kanskje lurer du på noe om farge eller lukt eller hva menstruasjonssyklus betyr?

Les mer

Utflod - til glede og bekymring

Undertøy på tørkesnor (colourbox.com)

Utflod fra skjeden er noe alle kvinner har. Normal utflod holder underlivet friskt og gir god glid ved samleie. Forandring i utfloden kan være et tegn på en ubalanse i bakteriefloraen i skjeden eller sykdom.

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse