Hopp til hovedinnholdet

Jeg er 16 og har aldri runka, er det normalt?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei jeg er 16-åring jeg har aldri runket er det normalt ?

Besvart 14.02.2019 19:21
 

Svar
Hei gutt 16!

Det varierer når en kommer i puberteten og begynner å bli interessert i sex med seg selv eller andre. Noen begynner tidlig, andre begynner senere. 

I tillegg ønsker noen å la være å runke uavhengig av om en er i puberteten eller ikke. En kan synes det er feil, syndig eller rett og slett uinteressant. 

En annen forklaring kan være at en er aseksuell. Det betyr at en ikke har noen interesse av eller lyst på seksuell aktivitet med seg selv eller andre. 

Synes du det er rart eller blir du bekymra, kan du snakke med helsesykepleier på helsestasjon for ungdom i kommunen din.

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen sexologisk rådgiver 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

Sant og usant om runking

Gutt ser på porno på mobilen i sofaen (colourbox.com)

Ung.no får mange spørsmål om runking. Mange har hørt at det kan være farlig, at det kan påvirke penisstørrelse eller lignende. Hva er sant og usant?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex