Hopp til hovedinnholdet

Mobbes av venner og gutter for jeg har veldig små pupper. Vokse fortere?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente på 14 år som blir ofte mobbet av venner og gutter for jeg har veldig små pupper og alle vennene mine har store og det er veldig sårende at mine bestevenner og gutten jeg liker mobber meg for det så jeg lurte på om det finnes noen måte og få de til og vokse fortere ? Føle ikke de har vokst siden 5 klasse og nå går jeg i 9? Plis hjelp trenger d veldig... orker ikke dette mer ærlig

Besvart 17.02.2019 18:39
 

Svar
Hei jente 14 år. 

Jeg forstår dette er vanskelig for deg. Det er ikke lov å mobbe! Du kan snakke med de hjemme og de kan snakke med skolens rektor om at du mobbes. Hvis det er vanskelig å snakke med de, kan du snakke med kontaktlæreren eller helsesøster/helsesykepleier

Skolen skal sette inn tiltak for å stoppe mobbingen, Hvis skolen ikke gjør noe, kan skolen meldes til Fylkesmannen som kan gi skolen bot/mulkt, at skolen må betale penger til Fylkesmannen. 

Det finnes ikke noe som kan gjøre at puppene vokser fortere. 

Det er forskjell på hvordan puppene er, men alle pupper har kjertler, ligamenter, nerver, blodårer og fettvev. Det er forskjellen på antall fettceller og hvor store disse er, som avgjør størrelsen på puppene. Mulighet for amming og følsomhet på brystknoppen/niplene og huden rundt, er akkurat like god med små bryster som med store.

Hvordan puppene dine blir kommer an på hvem du slektes på. Noen slites på sin mor, ander på sin bestemor, tante eller farmor. 

Det er forskjell på hva gutter liker, noen liker store pupper mens andre liker små pupper. Det alle gutter liker er jenter som liker seg selv, er stolt av seg selv og den kroppen hun har.

Når man er stolt av deg selv, går man med rett rygg og gleder der og fryder seg over den kroppen man har. Kanskje kan du finne trøst i at skuespillere som Keira KnightleyCharlize Theron og Cameron Diaz har små pupper? 

Du kan bruke bh med innlegg. Det er det mange som gjør. De har fine bh`er og innlegg i butikker som Cubus, Hennes og Mauritz etc. 

Ingen har noe med hvordan ens kropp er. Hvis det kommer stygge kommentarer skal du øve opp noen gode svar. Du kan for eksempel svare; "Ja, de er små, og så? Jeg er skapt sånn! Har du noe med min kropp å gjøre? Bryr jeg meg med din?" Står du med rett rygg og ser personen rett inn i øynene, mens du er alvorlig, vil personen trolig føle seg både dum og idiotisk.

Ikke la noen få påføre deg skam for noe du ikke kan noe for! Ikke ta det inn, lever det tilbake den som er så idiotisk at den kommer med slike kommentarer! Stå opp for deg selv og vær stolt av deg selv!

Snakk med de hjemme og/eller helsesykepleier!

Hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Såret av kommentarer?

Jente tenker (colourbox.com)

Mange slenger med leppa og kommer med ufine kommentarer. Hva gjør du hvis det er du som blir rammet?

Les mer

Er puppene mine normale?

Ulike pupper (colourbox.com)

Alle jenter får pupper. Noen får store, noen middels, andre får små.

Les mer

Blitt uvenner? Slik ordner du opp.

To jenter med ryggen mot hverandre (www.colourbox.com)

Opplever du å bli behandlet urettferdig av vennene dine, eller har du kranglet med en venn? Her er noen gode tips til hvordan dere kan snakke godt sammen og kanskje løse problemet.

Skrevet av ungdomsjournalist Julie

Les mer

Vær stolt av den kroppen du har!

Jente med skateboard (Colourbox)

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Jente er betenkt i klasserommet (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Pubertet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om pubertet