Hopp til hovedinnholdet

Vanskelig å onanere. Jeg får ikke denne gode følelsen eller orgasme.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 15 år og jeg syntes det er vannskelig å onanere. Jeg får ikke denne gode følelsen eller orgasme. Vet heller ikke hvordan jeg skal berøre klitoris, fordi jeg får ingen god følelse av dette heller. Er det mulig at klitoris ikke er ferdig utviklet? Jeg tror også at jeg er ganske trang nedentil, og er litt redd for at penis ikke skal få plass til å komme inn.

Besvart 17.02.2019 16:43
 

Svar
Hei jente 15 år.

Så fint at du skrev til oss.

Klitoris er fullt utviklet! Se denne tegningen hvordan det ser ut inne i kroppen. 

Det er noen som strever med å få til dette med onani. Når man strever, slik som du gjør, er det ofte at jenta ikke vet hva hun tenner seksuelt på. 

Hvis du ikke er tent/kåt når du begynner å ta på kjønnet ditt, gir det ingen gode følelser. 

Tenk gjennom hva som har gjort at det kilte på en god måte i kjønnet ditt. Det kan være bilder, scener fra en film, seksuelle tanker eller fantasier. 

Det en tenker på og fantasier om, kobles gjennom nervesystemet til kjønnet slik at en blir kåt. Ingen har noe med hva man tenker på, fantaserer om, når man onanerer. Mange lager seg «historier» over det temaet eller konseptet som de finner seksuelt opphissende. Disse historiene utvikles, og man legger til nye elementer, vinklinger som utvider den seksuelle tenningen. Det er bare ens egen fantasi som setter grenser for hva man kan dikte/drømme om/tenke på. Tanken er som kjent fri.

Når du blir kåt vil du kjenne en god kiling eller kribling i kjønnet. Du vil føle deg varm og du får lyst til å ta på kjønnet ditt. 

Når du blir kåt blir skjeden våt og utvidet, og hele klitoris fylles med blod og blir følsom, slik at det gir gode følelser å stimulere den. 

Den letteste måten å få orgasme på, er ved stimulering av den ytre delen av klitoris. Se artikkelen om kåthet, onanering og orgasme. 

Det er bare omlag 30 % som får orgasme ved stimulering inne i skjeden. Det er få nerve-ender der og slik må det være med tanke på at skjeden også er en mulig vei ut for en baby en gang i framtida. Hvis det var masse nerver der, ville det være uutholdelig smertefullt å føde. Men man kan lære seg å like det og noen liker det med en gang. 

Når du blir kåt blir som sagt skjeden våt og utvidet. Dette kan du kjenne. Skjeden er våt og fingeren vil gli lett inn. Husk at skjeden ikke går rett opp, men bakover i omlag 45 graders vinkel. 

Noen har en tendens til ubevisst stramme musklene i bekkenet når de skal føre noe inn. Da kan skjedeåpningen nesten lukke seg. Hvis du slapper av og puster sakte ut og liksom slipper musklene ned, vil du få fingeren lettere inn. Du kan få god kontroll på musklene ved å trene de. Se artikkelen om ikke å få orgasme når man har samleie, avsnittet om å trene bekkenbunnsmusklene. 

For å nyte seksualitet med en annen, må du først lære deg å nyte det alene, onanere til orgasme.

I stedet for å gå rett på samleie er det lurt å bli sakte kjent med hverandre. Mange lærer seg å stimulere hverandres kjønn til orgasme ved finger mot ytre del av klitoris, eventuelt en finger eller to i skjeden, hånd rundt penisen og/eller ved munn/oralsex. Da kommer ofte samleie som en naturlig fortsettelse av seksualiteten. 

Nyt kroppen og kjønnet ditt! 

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex første gang - Seksuell debut

Par i senga

Når er jeg klar for å ha sex første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

Les mer

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Vanlige spørsmål om orgasme

-Jeg får orgasme alene, men ikke sammen med kjæresten min. -Kan det være farlig får hjertet å få orgasme flere ganger etter hverandre? -Jeg lurer på hvordan jeg vet om han har orgasme.

Dette og andre spørsmål om orgasme kan du se svar på her.

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

Jente: -Får ikke orgasme når jeg har samleie.

Blid jente ligger i senga (www.colourbox.com)

Det er vanlig at man ikke får orgasme når man har samleie. Det er en rådende misforståelse at alle jenter nyter penis` bevegelser i skjeden og at dette alene gir dem orgasme. Det er ikke tilfelle.

Les mer

Oralsex og munnsex?

Par kysser (colourbox.com)

Lurer du på hva som er forskjellen på oralsex og munnsex? Har du lyst til å forsøke oralsex med partneren din, men vet ikke hvordan? Kanskje kan du finne forklaring og noen tips her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Onani
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om onani