Hopp til hovedinnholdet

Jeg har fått et sår på penis etter sex, hva kan det være?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg hadde sex med min kjæreste , vi har hatt det ca 5 ganger før uten problemer. denne gangen holdt vi på lengre enn vanlig og jeg merket etter sexen at det var litt ubehagelig å tisse. Nå 2 dager etter har jeg fått et sår på venstre side av oenis hodet. den er gul/hvit og gjør vondt hvis jeg tar på eller i det hele tatt når forhuden er over og jeg kommer borti. Min kjæreste har ikke sykdommen, vi hadde sex når hun hadde i tampong, kan det være noe med at penisen traff denne og fikk et evt sår? hva tror dere det kan være? har veldig problemer med utrolig trang forhud, når jeg drar penis ned er det forhud rundt på bånn av penishodet som er heeelt rødt. akkurat som det blir most og trangt for huden. tips til dette?

Besvart 19.02.2019 22:08
 

Svar
Hei gutt 17 år.

Jeg forstår at det er smertefullt å få et sår på penishodet, det er kroppens mest følsomme sted, så det er naturlig at det gjør veldig vondt. Samtidig forstår jeg at du er bekymret for hva det kan skyldes.

Jeg kan dessverre ikke si med sikkerhet hva som er årsaken til dine plager, det er det bare en lege som kan, ved å undersøke deg.

Men jeg vil først og fremst anbefale dere å la være å ha sex med tampongen i. Det er ikke bra, hverken for deg, eller henne. Da kan en skade slimhuden hos dere begge og få sår, og det kan være at det var det som har skjedd hos deg. 

Men da du har alle disse plagene fra penis og trang forhud, vil jeg anbefale deg å ta en prat med lege på helsestasjon for ungdom. Her kan du få gode råd og hjelp.

Jeg vil også anbefale deg å vente med å ha samleie eller onanere til såret på penishodet har grodd. Skyll forsiktig med lunkent vann og ha på litt sårsalve morgen og kveld. 

Jeg håper dette var til hjelp for deg og ønsker deg alt godt.

 

 

Vennlig hilsen Helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Trang forhud

Boxershorts (colourbox.com)

Trang forhud er noen ganger et problem for gutter. Noen har hatt problemer med det og blitt operert når de er små, mens andre opplever dette når de kommer i pubertet.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer

”Gutteplager” – små og større plager fra penis og i underlivet

Gutt ser på underliv (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper på penis som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje penishodet er litt rødt? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse