Hopp til hovedinnholdet

har glemt p-pillene hjemme, når er jeg sikker igjen?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg går på p-pillene Almina, men jeg reiste på hytta i dag (16 Februar) kommer ikke hjem før om 10 dager, jeg klarte å glemme p-pillene hjemme. Skal jeg starte på ny uke når jeg kommer hjem, selvom jeg slapp midt i uka? Og kan jeg ha sex med en gang jeg kommer hjem uten kondom? Har det noe bivirkning når jeg ikke får tatt pillene?

Besvart 18.02.2019 09:09
 

Svar
Hei

Så fint at du skriver til ung.no.

Siden du har glemt dine p-piller og blir borte i 10 dager så er du ikke lengre beskyttet for graviditet. Det vil si at når du kommer hjem igjen kan du starte på nytt brett, selv om du blør eller ikke. Du må så bruke kondom i 7 dager før du igjen er sikker.

Husk at du må alltid bruke p-piller i 21 dager før du kan ta en pause på 7 dager. Går det mindre tid enn dette så er du ikke sikker mot graviditet lengre. 

Du vil sikkert også få endel bivirkninger/blødningsforstyrrelser av dette, men det går over etterhvert, bare ta p-pillene som anbefalt så vil det rette seg opp etterhvert. 

Håper svaret var til hjelp for deg og fin hyttetur til deg. 

 

Vennlig hilsen 

Amathea- Gravid og usikker?

Noen å snakke med

i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Glemt p-pille eller annen hormonell prevensjon

p-piller (colourbox.com)

Hva gjør du hvis du har glemt å ta p-pillen til rett tid eller har kasta opp? Eller hva om du glemte å sette inn ny p-ring når du skulle. Kanskje har p-plasteret falt av uten at du merket det. Her kan du lese hva du må gjære.

Les mer

Kondom

Fakta om kondomer (ung.no)

Kondom er det eneste sikre prevensjonsmiddel som gutter kan bruke. Kondom beskytter både mot graviditet og kjønnssykdommer.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon