Hopp til hovedinnholdet

Soppinfeksjon, hva kan jeg gjøre med det?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei for et halvt år siden så begynte jeg klø i underlivet og d svidde når jeg tissa og sånt så jeg trodde at jeg hadde soppinfeksjon men plagene gikk av etterhvert men får bare vondt når jeg har sex så nå for to dager siden så tok jeg Canesten (pille+krem) men i dag så fikk jeg klumpete utflod. Kan det være at jeg hadde ikke soppinfeksjon men når jeg brukte det så fikk jeg sopp av det ? Eller er det normalt ? Og hva kan jeg gjøre med det ?

Besvart 20.02.2019 14:01
 

Svar
Hei

Soppinfeksjon kan gå over av seg selv uten at en trenger å bruke Canesten stikkpiller og krem. Du kan ikke få sopp av å bruke Canesten. Det er ikke anbefalt at man bruker mange kurer på rad.

Siden du er usikker hva dette er for noe vil jeg anbefale deg å ta kontakt med lege på helsestasjon for ungdom som kan undersøke om det er sopp eller annen grunn til utfloden og smertene ved samleie. 

 

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

”Jenteplager” – små og større plager fra skjeden og i underlivet

Jente har smerter (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper mellom kjønnsleppene som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje skjedeåpningen litt sår? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse