Hopp til hovedinnholdet

Hva skjer med kroppen om jeg kun spiser grønnsaker i en uke?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg lurte på hva som skjer med kroppen om jeg kun spiser grønnsaker i en uke. Det vil si ikke noe brød, knekkebrød, salt, pepper, dressing, olje osv. Kun grønnsaker og ikke frukt.

Besvart 20.02.2019 18:11
 

Svar
Hei!

Hvis du kun lever på grønnsaker i én uke, vil mest sannsynlig dette skje:

  • Du går litt ned i vekt (en blanding av fett, muskler og vann). Det er nesten umulig å dekke dagsbehovet for kalorier på kun grønnsaker.
  • Du vil nok bli litt oppblåst i magen (luft i magen) av det høye fiberinntaket
  • Du vil føle deg en del sulten
  • Du får i deg for lite vitaminer og mineraler (fordi vitaminene A, D, E og K trenger fett for å tas opp i kroppen)
  • Du blir slapp, ukonsentrert, irritabel og energiløs når du får i deg så lite kalorier som du gjør ved å bare spise grønnsaker

Så hvis dette er noe du synes det er verdt å oppleve for å kun spise grønnsaker, så er det ikke noe farlig å prøve det, men hvis målet er å gå ned i vekt, så vær klar over at de fleste legger på seg kiloene de mister igjen etter en slik "diett". Og du mister også muskelmasse, som muligens kommer tilbake som fett etterpå.

Les mer:  Dette skjer med kroppen om du spiser for lite.

Vennlig hilsen

klinisk ernæringsfysiolog, for ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Tips til å spise riktig

Venner som spiser sammen (colourbox.com)

Med forskjellige råd i media kan det være vanskelig å vite hva man skal spise for å være sunn. Se her hva Helsedirektoratet anbefaler.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Alt du trenger å vite om næringsstoffer

Alt om næringsstoffer (colourbox.com)

Her får du en oversikt over de mest kjente næringsstoffene, hvilke hovedfunksjoner de har, og hvilke matvarer som er gode kilder for de ulike stoffene.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mat og kosthold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mat og kosthold