Hopp til hovedinnholdet

Jeg får mer kviser av Zyrona, burde jeg valgt Diane i stede?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har gått på zyrona p-piller i ca 2/3 uker. Jeg syntes huden min har blitt verre og lurer på om jeg heller burde valgt diane? Jeg fikk forespørsel om zyrona da jeg var å hentet pillene og jeg angrer... er det virkelig så stor forskjell på diane og zyrona? Og r d normalt at det blir verre før det blir bedre? Åå blir så usikker på meg selv og føler meg så stygg, har vært hjemme fra skolen i 3 dager nå. Takk på forhånd

Besvart 22.02.2019 16:22
 

Svar
Hei jente 16 år.

Så leit å lese at du er så usikker og har tanker om at du er så stygg, da forstår jeg at du er fortvilet. Men det er bra at du har tatt kontakt med lege for å få hjelp om du er mye plaget med kviser. 

Zyrona er det vi kaller et synonympreparat til Diane, derfor er de helt like og du ville mest sannsynlig reagert nokså likt om du startet opp med Diane. Derfor vil jeg anbefale deg å forsøke en stund til for å se hvordan huden din blir. I mange tilfeller virker disse preparatene veldig godt mot kviser, men det kan ta en stund før du ser effekt og det er ikke unormalt at det blir verre før det blir bedre.

Skulle du ikke se bedring etter 3-4 måneder, vil jeg anbefale deg å ta en ny prat med fastlegen din.

Jeg håper dette var til hjelp og ønsker deg alt godt.

 

Vennlig hilsen Helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer

Kviser

Kviser (colourbox.com)

Nesten alle unge får kviser på et eller annet tidspunkt, men hvorfor får vi dem? Og hva kan du gjøre for å bli kvitt dem? Her får du svarene.

Les mer

Selvfølelse og kroppspress

Trist jente ser seg i speilet (colourbox.com)

Fra vi er unge blir vi utsatt for ulike skjønnhetsidealer. På grunn av dette føler mange at de ikke er bra nok, og sliter med dårlig selvfølelse. Må det være sånn?

Av Emilie, ungdomsjournalist

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Prevensjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om prevensjon