Hopp til hovedinnholdet

Vil treningen jeg gjør stramme opp kroppen min?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg lurer på om jeg gjør disse øktene vil det stramme opp kroppen min? vil jeg få synlige muskler, har lyst å stramma opp lår og få synlige magemuskler? vil jeg bli slankere? ( veier 52 og er 161cm ) 14 snart 15 år 15 burpees 12 walkout 1 minutt, side og vanlig planke 15 armhevinger 60 ankelbøy melkespann holding 2 minutter 20 rygghev 30 bekkenløft 30 situps 30 knebøy 25 gående utfall 25 spensthopp 3 ganger i uka 2 repitisjoner 30 situps 15 armhevinger 30 bekkenløft 20 knebøy 2 ganger i uka 1 repitisjon

Besvart 22.02.2019 09:59
 

Svar
Hei

Så flott at du trener. Øvelsene du gjør er veldig fine, og det er flott at du trener hele kroppen. Disse øvelsene er først og fremst styrketrening, og det kan være med på å gjøre musklene strammere og større. Trening vil generelt også kunne være med på å gjøre kroppen strammere. 

Men det er ikke sånn at vi kan "forme" kroppen vår som vi vil med trening. Det er nemlig først og fremst genene våre som bestemmer kroppsformen vår, og hvordan den påvirkes av trening, i tillegg til kosthold og andre ting. Men derfor er det heller ikke noe treningsopplegg som gir alle samme resultater, og det er umulig for meg å si hvordan denne treningen vil påvirke deg. Du vil naturligvis få resultater ved at du blir sterkere og mestrer øvelsene bedre. Og det er kjempefint for helsen din at du trener. Men de utseendemessige resultatene vil avhenge av genene og utgangspunktet ditt.

I tillegg er kroppen din i utvikling, og som en del av puberteten får jenter mer fett på kroppen, særlig på mage, hofter og lår. Dette er helt naturlig, og det gjør at jenter ikke så lett får tydelige muskler. I tillegg vokser ikke musklene på samme måte når man er ungdom som de kan gjøre senere i livet. Synlige muskler er derfor ikke så lett å oppnå for jenter (selv om det kanskje kan virke sånn på Instagram og andre sosiale medier). Og å ha fokus på å gå ned i vekt eller slanke deg, er ikke noe jeg anbefaler. Det kan faktisk ha negativ innvirkning på den kroppslige utviklingen din. 

Det er som sagt flott at du trener, og du vil nok merke resultater etterhvert. Men hvilke er det altså vanskelig å svare på. Les gjerne artiklene under for mer utfyllende informasjon.

 Hilsen fysioterapeuten, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Styrketrening

Jente løfter kettlebell (www.colourbox.com)

I denne artikkelen kan du lese om hvorfor styrketrening er bra og få tips til ulike måter å trene styrketrening på. Det er viktig med god teknikk når man trener styrke.

Les mer

Når kommer resultatene av treningen?

Jente tøyer ut etter trening (colourbox.com)

Mange lurer på hvor raskt man kan se resultater og oppleve effekt av trening. Det er ikke noe fasitsvar på dette og det avhenger blant annet av gener, hva man trener og kosthold.

Les mer

Gener og trening

Gener og trening (colourbox.com)

Alle kan få gode resultater av trening, men hvordan resultatene blir for akkurat deg i forhold til utseende, muskelstørrelse, utholdenhet og prestasjon, henger også i stor grad sammen med genene eller arvestoffet du har med deg.

Les mer

"Fit", "ripped", eller markert - men ikke nødvendigvis sunn

Markerte muskler og sixpack er ikke synonymt med god helse. Her kan du lese hvorfor.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Styrketrening
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om styrketrening