Hopp til hovedinnholdet

Jeg har begynt å bruke tampong, og det kommer brunlig utflod som lukter.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg er en jente på snart 15år, og jeg har hatt mensen siden jeg var 10. Så jeg er ganske vandt til mensen. Men nå i det siste har jeg begynt å bruke tampong. De første gangene gikk det greit, men nå så har det begynt å lukte rart. Liksom når mensen er ferdig kommer det sånn brunt type utflod som lukter dritt liksom. Det lukter skikkelig ille. Jeg føler folk rundt meg lukter den lukta også. Dette varer bare noen dager etter mensen, så går det bort. Men det er rimelig irriterende, er dette normalt?

Besvart 22.02.2019 10:54
 

Svar
Hei

Det er fint  å kunne bruke tampong når man har hatt mensen såpass lenge som du. Det er likevel viktig at du kan variere litt med bind også, slik at det ikke blir tørt og irritert i slimhinnene i skjeden. Tampong skal skiftes jevnlig, du kan lese litt mer om bruk av tampong her.

Brunlig utflod som kommer i slutten av mensperioden er helt normalt. Hvor lenge mensen varer og fargen på blodet varierer fra syklus til syklus. 

Det er ikke anbefalt å bruke tampong når man har utflod. Du kan lese mer om utflod her. 

Ta gjerne kontakt med helsesykepleier på skolen eller Helsestasjon for ungdom der du bor. 

 

 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mensen - sånn er det

Bind (colourbox.com)

Har du spørsmål om mensen? Lurer du på hva mensen egentlig er, hvor mye blod som kommer eller hva det betyr at den er uregelmessig, eller kanskje lurer du på noe om farge eller lukt eller hva menstruasjonssyklus betyr?

Les mer

Utflod - til glede og bekymring

Undertøy på tørkesnor (colourbox.com)

Utflod fra skjeden er noe alle kvinner har. Normal utflod holder underlivet friskt og gir god glid ved samleie. Forandring i utfloden kan være et tegn på en ubalanse i bakteriefloraen i skjeden eller sykdom.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse