Hopp til hovedinnholdet

Er gravid og tok ingefærtabletter mot kvalme. Bør jeg bekymre meg?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er gravid i 4 uke, har vært litt kvalm så idag kjøpte jeg ingefærtabletter på apoteket. Jeg tok én (300mg), men så fant jeg ut at gravide ikke burde bruke det. Har jeg noe å bekymre meg for?

Besvart 28.02.2019 17:01
 

Svar
Hei

Det jeg har leser, er at ingefær trolig er trygt i doser inntil 1 gram om dagen, for gravide. I så måte trenger du ikke bekymre deg for èn tablett på 300 gram. 

Jeg tror uansett dette har gått helt fint. Èn, liten dose går som regel bra (så lenge det ikke er et sterkt eller farlig medikament). 

Men det er godt du passer på, for gravide skal som en hovedregel ikke ta medisiner eller kosttilskudd uten å ha spurt lege eller jordmor først. Du vet sikkert også at en bør følge kostholdsråd og unngå visse matvarer. Se gjerne på denne siden, der det også finnes lenke til mat en må unngå. 

Så er det mange som både har drukket alkohol og fått i seg matvarer de ikke skulle få i seg, før de visste om at de var gravide. Dette går som regel greit det også (selv om det jo ikke er anbefalt). Så en bør ikke bekymre seg FOR mye heller, men gjøre sitt beste :). 

Har du spørsmål om kvalme eller andre ting, ta kontakt med lege eller jordmor.

Alt godt til deg videre i svangerskapet!

Vennlig hilsen legen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Alt om graviditeten

Gravidmage (colourbox.com)

Graviditeten endrer seg for hver av de 40 ukene den kan vare. Her kan du blant annet lese om når man kan bli gravid, om hvordan det er å være gravid, om utviklingen uke for uke, om svangerskapsomsorgen og om fødselen.

Les mer

Svangerskapskontroll for deg som er gravid

Lege sjekker gravid jente (colourbox.com)

Hvis du er gravid, har du rett til gratis svangerskapskontroll hos lege og jordmor. Du kan ta kontakt med fastlege eller jordmor på helsestasjonen når som helst i svangerskapet, men det vanlige er å ha første time en gang mellom 8. og 12. svangerskapsuke.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Graviditet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om graviditet