Hopp til hovedinnholdet

Er jeg overvektig? 63,7 kg. 159 cm høy?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg veier 63,7 kg og er 159 høy er jeg overvektig?

Besvart 25.02.2019 13:58
 

Svar
Hei

Når jeg setter din vekt og høyde inn i en BMI kalkulator hos norsk helseinformatikk er du overvektig. 

Det du må huske på i din alder er at det ikke er alltid at du vokser like fort i høyden som i muskler og bryster. Det er ofte en årsak til at vi får målinger som kommer ut som overvekt.

Det er ikke en bestemt vekt som er normalt for en med din høyde.  Det normale er forskjellig fra person til person.  Det avhenger av kroppsbygning, muskulatur hvor langt du er kommet i puberteten osv. 

Syner du det er ok så gå innom helsesykepleier på skolen din? Der  kan du få se hva som er gjennomsnittsvekt i din alder og få svar på  hva du bør passe på og hva du evt. bør gjøre for å ta best mulig vare på deg selv og kroppen din i når du går gjennom puberteten.

Jeg har lagt med noen artikler, se om de er nyttige.

 

Lykke til Vennlig  hilsen helsesykepleier.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vær stolt av den kroppen du har!

Jente med skateboard (Colourbox)

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

Les mer

Lurer du på hva det er vanlig å veie?

Vekt

For tykk, for tynn eller rett og slett passe - hva er normalt? Det kan være vanskelig å vite. Dersom du ønsker en vurdering av vekta di anbefaler vi at du snakker med fagpersonell som lege, helsesykepleier eller ernæringsfysiolog.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse